blogs | sept 2022

Rene Lust

20 september 2022

Ze bestaan nog

Ze bestaan nog, eerlijke mensen.

De telefoon gaat...

"Bouwcenter Filippo goedemiddag."

"Ja met … ."

"Hoi … hoe is het?"

"Alles wel hoor, ik was net bij jullie aan de balie om twee kokers kit te halen, maar er staat er maar eentje op de bon en ik heb er echt twee mee."

"Wat netjes dat je daar over belt."

"Ik zal niet rijk worden van één kokertje en straks zitten jullie aan het eind van het jaar met een verschil."

"Nogmaals dank voor je melding en we boeken er eentje bij, fijne avond alvast."

"Komt goed."

Natuurlijk schoot het door ons hoofd om te zeggen, we vinden het zo netjes dat je de moeite neemt om te bellen, we boeken het kokertje wel af. Maar soms moet je dingen doen zoals ze gaan.

Wie … is? Ach daar is de persoon in kwestie veel te bescheiden voor om iedereen deelgenoot van te maken. Als regelmatig lezer van onze blog zal hij dit zeker met gepaste trots lezen en de volgende keer dat hij aan de balie staat ons met een brede grijns herinneren aan deze blog. Zou zomaar kunnen dat we dan wat lekkers onder de balie vandaan toveren… Wijnzinnig bedankt. 1x raden wat dat is?

(H)eerlijke dag allemaal.

klasse-teaser_2022.jpg

 

8 september 2022

Elroy 

Begin dit jaar vertelden we over onze zieke collega Elroy. Onze altijd goedlachse chauffeur die niets te veel was, werd van de één op andere dag van vader/echtgenoot en collega, patiënt. 

Elroy heeft de oneerlijke strijd moeten opgeven. Hij had verder willen knokken maar op 31 augustus was hij, na bijna 1,5 jaar strijden, helemaal op.

Door zijn ziekte hadden we hem al een tijdje moeten missen, maar nog dagelijks was hij op de één of andere manier met ons verbonden. Berichten op socials, een app, even bij elkaar langs gaan en altijd weer de vraag hoe is het nu met El? 

Bij de ziekte hoorde helaas al een hele tijd de toevoeging terminaal. Tegen beter weten in hielden we allemaal enige hoop, maar helaas kwam de dood je veel te vroeg, 46 jaar jong, toch halen en daar ging de hoop.

Elroy laat vrouw Niki en 2 kleine kinderen achter. Wij weten zeker dat ze de aandacht krijgen die nodig is van alle familie, vrienden, collega’s en iedereen die met ze begaan zijn.

El heeft beloofd om ons vanaf zijn wolk in de gaten te houden; wij zullen Niki en de kinderen in de gaten houden.

7 september is hij aan zijn laatste rit begonnen.

Hij was van het lachen, soms echt te hard, maar voor nu is het lachen ons toch even vergaan. Maar we zijn er zeker van dat we straks weer met een lach op ons gezicht aan onze Elroy terug zullen denken.

Niets was je te veel maar je ziekte vroeg te veel van je, we zullen je verschrikkelijk missen.

“Hoe is het nu met?” werd “Het was een bijzonder mens!”

elroy 7 sept 2022 collage.jpg