blogs | april 2021

Rene Lust

26 april

Bigbag

Ze zijn aangekomen onze nieuwe #bigbags. Na een barre maar vooral lange, qua tijd dan, tocht door o.a. het #Suezkanaal staan ze nu op de Nieuwekade in Beverwijk. De wereld stond even op zijn kop na de verstopping van het kanaal door de Ever Given.

Maar gelukkig staan ze nu te pronken voor ons pand. De bigbags zijn donker grijs gebleven maar de accenten zijn vooral geel geworden. Uiteindelijk blijven de zakken vooral doen waar ze goed in zijn, grind en zand per m3 verpakken zodat ze makkelijk vervoerd kunnen worden.

Altijd weer een leuk proces om mee te maken van idee naar uiteindelijk het eindproduct in ware grootte.

Dat de wereld even op zijn kop stond blijkt wel dat 1 van de bigbags op zijn kop door het leven gaat. Deze ene sturen we natuurlijk terug via het Suezkanaal want we zullen er vast garantie op hebben, toch?

 

Maar verder weer trots op onze nieuwe bags, hé waar ken ik dat ook alweer van… Oh ja, in de eighties draaide ikdat nummer van #Pigbag, papa’s got a brand new pigbag.

https://youtu.be/omYKI8RJaIg

Voorlopig hebben we weer even voldoende, worden we blij van.

Deze papa “got a brand new bigbag”, “tah, ta, ta taahh, ta, ta, ta, taaaaaaaah”

Zin om te dansen……., “biertje?”

 

20 april

RAL1961

RAL is een coderingssysteem om kleuren van verf en andere coatings te definiëren. Het systeem is in 1927 in Duitsland ontwikkeld; RAL staat voor ReichsAusschuss für Lieferbedingungen. 

RAL nummers komen we in de bouw dagelijks tegen, zo ook bij ons. In kunststof gevelsystemen maar natuurlijk vooral bij verf. RAL heeft voor mij persoonlijk iets bijzonders, het zijn namelijk mijn initialen en om dan toch een nummer toe te voegen staat mijn geboorte jaar 1961 erachter. (dank u, ik schat mezelf ook een stuk jonger). Deze RAL gaat lekker maar er zijn een aantal RALlen binnen Filippo die het minder goed doen en die mogen we betitelen als winkeldochters. 

Tijd voor een opruiming van div Sikkens verven in Beverwijk. Allerlei mooie kleuren die het meer dan goed zullen doen op je project waardoor wij weer ruimte krijgen om lopende artikelen neer te leggen.

Ik heb nog even een check gedaan maar RAL1961 is geen standaard kleur, wie weet komt dat ooit nog. Dan blijven jullie natuurlijk met 2 vragen zitten wat kost nu zo’n blikje verf, bel onze verkoop op 0251-229046 en waar staat de A voor in mijn initialen?

Jullie zullen wel eens denken wat zit je nu weer te bRALlen

Geef wat kleur aan je dag!

Huh, zit je nu naar onze winkeldochter te kijken? Wel binnen de lijntjes kleuren hoor!

 

13 april

And the winner is!

Vorige week besteden we aandacht aan de RET cup van #retbouwproducten. Met een bijdrage kon je 4 kaarten winnen voor de volgende RET cup (kan nog even duren voordat deze kart wedstrijd verreden wordt). Wat denk je, we hebben gewonnen. Vol enthousiasme werden we door de marketing afdeling van de RET gebeld. Ze gaven aan de dat ze onze bijdrage met een glimlach op het gezicht hadden gelezen. Dat is leuk om te horen want dat is, naast wat Filippo info, juist het gene wat we willen bereiken met de blog.

Maar onze deelnames aan wedstrijden beginnen een beetje gênant te worden want bij onze vorige bijdrage aan een wedstrijd van #skantrae kwamen we ook al als winnaar uit de bus. 

Toen wonnen we zomaar €2000,- aan Skantrae deurbeslag die Frank Willemsen netjes kwam inrichten in onze shop. We zijn er blij mee en wie weet monteer je 1 van deze items binnenkort op een deur, om vrolijk van te worden, tijd voor een liedje, iemand een verzoekje? #ABBA? The winner takes it….

Maar eens nadenken over de volgende deelname aan een wedstrijd want dat kan bijna niet verkeerd nu we in het momentum zitten.

Ik weet het we gaan voor het songfestival. Even de stembanden opwarmen, de ro ma fi sal lo ti dooooohhhh. Toch maar beter van niet. Ik moet door, etenstijd. Wat eten we? “Broccoli” 

 

6 april

RET Boell

On-line wedstrijden waarin een merknaam getagd moet worden komen we steeds vaker tegen om zodoende op een speelse manier je merk te promoten. En waarom zouden wij van Bouwcenter Filippo Beverwijk daar niet aan meedoen? Met #RET kan je een kart arrangement winnen door hun vlaggetje in een foto te verwerken. In het verleden karten wij regelmatig maar eerlijk gezegd hangt onze helm alweer een tijdje aan de vangrail. 

We hebben ook geen idee hoe goed of slecht we zijn want we hadden alleen onderling wedstrijden en namen daarom altijd 3 trofeeën mee naar de zaak die we weer netjes plaatsten in een veel te volle vitrine kast. Als karter rijden we niet onder onze echte namen en voor deze gelegenheid poseerde MargRET vd H, Sebastiaan RETtel, Rintje RETsma, fRET Flinstone en bRET Pit maar wat graag voor een team portret. Ach een boel voorpret als was het alleen al door onze team naam Ret Boell.Het vlaggetje komen we wat graag omruilen voor een beker, hoe goed we zijn? Vermoedelijk net zo goed als dat we photoshoppen. 

Heb ik nog een vraag hoe vaak komt RET voor in deze rete goeie bijdrage voor? Soms kan je niet om het woord RET heen maar vergeet niet om te denken. Veel puzzelpret. 

“Start you’re engine” nu al zin in! Maar eerst deze RETstrijd winnen.