blogs | aug

Rene Lust

31 augustus 2021

Parksoos

“Hallo daar zijn we weer”

In de IJmond kennen we een ontmoetingsplaats voor ondernemers. Bij de start in `98 was de doelstelling dat jonge ondernemers leren van oud gedienden. Gezellig, informeel en soms serieus netwerken. Is dat nog steeds zo?

Uw Glamour verslaggever heeft een kijkje genomen tijdens de BBQ bij de Jonge Halewijn van gastheer en vinoloog Arjen Jansen.

Ontvangen met het goede der aarde, waarna kozijnen koning Marc van Kaam het welkomstwoord deed en vervolgens netwerken, dus praten maar vooral luisteren. 

Ton Hoogewerf zag het licht, Ed Tegel had panne, Frank Baanders maakte een hoop Brafoer, Arnold Zonneveld deed truckjes, Ray van den Berg was druk op zoek naar een 2e Sylvie, en Steef Scholten wilde afval(len) vooral omdat Jaap van Driel ons allemaal (corona tijd) te dik vond geworden. 

fotograaf: Sander van der Torren

Fotograaf: Sander van der Torren

Dat jong oud ontmoet werd mij wel pijnlijk duidelijk toen we met wat oud disco Turbo2000 bezoekers terug in de tijd gingen. Mooie verhalen, fout ging het bij de laatste, oké hij zag er wat jonger uit, hij had wel van Turbo2000 gehoord… zijn vader ging er altijd heen. Hoop geleerd weer, ik zit inmiddels bij de oud gedienden!

Het was wederom een enerverende bijeenkomst!

Benieuwd wat er volgende keer te genieten valt in de ondernemende IJmond.

“Gaat het weer een beetje meneer ….?”

 

24 augustus 2021

ABAH Aankomst van Werkkleding

Bah, hoor ik Sommige van jullie denken. Met werkkleding aan moet er ook gewerkt worden. Verstandig is het wel om werkkleding te dragen en het staat natuurlijk ook nog eens super professioneel. Mogelijk nadeel, het kost iets.

Maar wij denken graag mee, de komende maand hebben wij daarom een mooie actie. De voorraad werkkleding van onze 4 vestigingen hebben wij in Beverwijk verzameld en ligt op een nieuwe eigenaar te wachten. De actie is simpel, 2 halen = 1 betalen. (Je betaald het duurste artikel.) 

 

Maarhhar het wordt nog mooier “Bob” want je kan helemaal in het nieuw. Maak je gebruik van deze “Fantastiche” kledingaanbieding dan kan je tevens nieuwe werkschoenen uit onze voorraad met 25% korting kopen.

Je hoeft alleen maar wat money mee te nemen en wij kleden je verder helemaal aan/uit.

Mocht je niet kunnen kiezen we hebben ook nog wat witte overalls, voor de pruiken moet je bij onze buren Greet Verkleedt zijn, al weet ik niet zeker of deze retour zijn gegaan... We voelden ons zomaar weer even .. jaar, toen je nog lp’s kocht onder de 20 gulden.

En oh ja iedere overeenkomst met welke platenhoes dan ook berust natuurlijk weer op louter toeval.

Krijg in ene de behoefte om Arrival van ABBA op te zetten.

pastedGraphic.png Money, money, money,  Must be funny, In the rich man's world…..pastedGraphic.png

 

17 augustus 2021

Filippo Road

Met een open toegankelijk magazijn, en steeds meer bezoekers, werd het voor ons tijd om duidelijk aan te geven waar de voetgangers zich horen te verplaatsen. 

Belijning en zebrapaden zijn aangebracht in de loods. Dat is een klusje wat niet in werktijd kan gebeuren dus op een vrijdag om 15 uur is men aan de slag gegaan met vooral meten en afplakken, heel veel afplakken en uiteindelijk na sluitingstijd verf aanbrengen. 

Een klus die we niet zelf hebben gedaan maar vakkundig is opgep(l)akt door Parma-Belijning uit Vijfhuizen. 

Tja met de hele dag #Radio10 uit de speakers kon het niet anders dat we toch iets met ons Filippo zebrapad moesten doen. Iedere link met welke platenhoes dan ook berust op louter toeval. 

Lp tje maken met de collega’s? “Bald im laden”, “Neu von Ketel” ,“Mit den Filippo Superrrr hits”.
(Je moet #50+ zijn om dit te herkennen.)

  1. Kom tezamen
  2. Iets
  3. Octopus tuin
  4. Hier komt de Zon
  5. Ze komt binnen via het badkamer raam

(In Engels klinken ze volgens mij beter….)

Ik ga zo maar even over een van de lijnen lopen om te controleren of ik niet te veel slinger, kan me niet voorstellen dat je zoiets schrijft zonder een #borreltje op te hebben, maar de lijnen aanbrengen koste wel even tijd en voor we het wisten was het vrijdag avond 23.58 uur. #proost!

 

10 augustus 2021

Zand erover 2

Sporten doen we nog altijd volop en in steeds meer vormen. Padel is één van de bekendste nieuwkomers zeker omdat een groot aantal sporthelden de weg naar deze mix tussen tennis en squash hebben gevonden.

Recent werden wij benadert door Beverwijks hockeyclub Overbos of we een bijdrage wilden leveren aan hun beachhockeyveld. Ze hadden een klein veldje maar daar moest nog wel wat zand overheen, dat was niet alles. Van hardboard tot tape en van folie tot eerder genoemde zand, met 100m3 een hele kluif om op zijn plaats te krijgen. Maar gelukkig waren er vrijwilligers om de handen uit de mouwen te steken. (geen “hands on” maar “sands on”)

Het veld hebben we aangekleed met een paar “niet zo” opvallende Bouwcenter Filippo borden. Vanaf begin juli kan men beachhockey spelen in Beverwijk met speciale sticks en ballen die beschikbaar zijn gesteld door Bovelander hockey camps, ook al zo’n sportheld.

 

Wie weet komen er uit deze spelvorm net zulke hockey helden voort als Floppie, maar daar gaat het niet om, spelplezier staat voorop.

Iets voor mij dat beachhockey? Doe mij maar een spelletje beachvolley voor deze sportheld op sokken, oh nee die moeten uit want beachsport doe je op blote voeten, lekker zand over mijn voeten, “au”, best heet. 

Benieuwd naar beachhockey? Bekijk hier het filmpje. 

Gerelateerde artikelen