blogs | jan 2021

Rene Lust

19-01-2021

Ger

Met collega Ger is het de laatste tijd niet zo goed gegaan, zo erg zelfs dat we allemaal wel eens aan het ergste hebben gedacht, nooit uitgesproken, we hielden hoop.

Net voor de feestdagen was er iets met Ger. De details zal hij mogelijk zelf wil een keer delen. Maar Ger, zijn gezin en de collega’s hebben een rare tijd achter de rug. Steeds als we dachten dat er een weg omhoog was ingeslagen was er weer een tegenvaller.

In het begin wisten we nog niet wat er aan de hand was en hoe lang het ging duren. Dus de antwoorden op de vragen naar Ger werden steeds iets uitgebreider naarmate de tijd verstreek.

 

“Is Ger er niet? Nee”

“Is Ger vrij? Is er even niet”

“Ger met vakantie? Nou niet echt”

“We hebben Ger al een tijdje niet gezien.. Dat kan nog wel even duren”

 

Uiteindelijk ontkwamen er niet aan om een korte uitleg te geven en dan gaat het los en vertoond Beverwijk toch enige dorpse trekjes.

 

“Dat is ook wat met Ger!”

“Hoe is het met Ger?”

 

Ger was bij iedere klant onderwerp van gesprek. Klanten schreven hartverwarmende woorden op een houten kaart. Piet riep zelfs: “kunnen de klanten niet wat doen voor Ger?” Inmiddels staat er een box op de balie voor bijdrage aan een bloemetje. Dat wordt wel meer dan dat...

Spannend he Ger, want jij leest dit gelukkig ook.

Kom snel weer terug, iedereen mist je!

 

11-01-2021

Hand gereedschap!

Recent hebben we in onze shops een ombouw gehad van het handgereedschap. Daar blijft dan helaas ook iets van over. Dit ligt nu in Beverwijk uitgestald met een mooie 30% korting. Er is ook dagelijks een dagtopper met 50% korting. (op=op)

Om deze actie onder de aandacht te brengen hebben we het handgereedschap iets geaccentueerd (alleen voor de foto hoor) met een hand en arm. Geen echte natuurlijk maar onze collega Harold heeft als hobby om spullen van siliconen en rubber te maken. Eigenlijk is het een beetje griezelig zo’n losse arm of hand, levensecht werkelijk. 

Helaas mogen we elkaar al een tijdje de hand niet meer schudden maar ben je een keer in Beverwijk dan geeft Harold je met plezier even de rubber hand of arm want hij heeft ze nog even bij de “hand”.

Als je er dan toch bent koop dan tegelijk wat gereedschap één van de actie tafels en mocht je zelfs meer items nodig hebben (we hebben zagen, beitels, meetlinten, steeksleutels, en tangen) maken we een mooi prijsje voor je.

In de Adams family hadden we ooit “thing” maar de Filippo familie heeft Harold met zijn “ding”.

Ik heb het Harold nog niet durven vragen, maar wat zal hij nog meer van Rubber en siliconen kunnen maken?

 

05-01-2021

2021

Bijna heel december deed ik ‘s morgens als eerste de lichtjes van kerstboom aan wanneer ik beneden kwam. Opvallend hoeveel mensen in 2020 al vroeg buiten kerstverlichting of binnen de kerstboom hadden staan. Heel vreemd is dat ook weer niet, we weten allemaal waar de tijd van Kerst voor staat en dat gevoel hebben we begrijpelijk wat naar voren willen halen. 

De verlichting doet dagelijks braaf zijn ding maar de kerstboom denkt daar toch wat anders over, van een lange koude periode buiten in één keer naar het warme binnen. Normaal begint een boom na verloop van tijd toch wat naalden te verliezen, je weet wel van die lekkere groene rakkers die even fijn door je sok heen prikken en die je pas voelt nadat je je schoen hebt aangetrokken. 

Maar met een nieuw jaar gaat de boom eruit, bij het verlaten van het huis laat hij als aandenken een groen spoor na, die naalden gaan we in de verloren hoekjes voorlopig nog wel even tegenkomen.

Het merendeel van de naalden kon ik zo bij elkaar vegen en voor ik het wist had ik een emmertje vol die ik in één keer kon weggooien.

De lichtjes zijn opgeborgen voor de volgende hopelijk zorgeloze Kerst.

Hoe lang zullen wij de sporen van 2020 nog tegen blijven komen en wanneer zal dat emmertje geleegd kunnen worden?

Op naar een positief 2021