Blogs | aug 2020

Rene Lust

24-aug

Heren u bent de koffer vergeten!

Onze vestiging Leiden is recent met een bezoek vereert door 2 heren. Blijkbaar hadden ze hun portemonnee niet bij zich want ze gingen zonder bij de balie af te rekenen met een DeWalt machine en accu naar buiten.  

Ik neem aan dat ze deze machine niet zelf gaan gebruiken en deze voor een paar euro’s van de hand doen aan iemand die nog veel plezier aan de machine zal beleven. Alleen het opbergen zal wat lastiger worden ze hebben namelijk de koffer bij ons laten staan, zonde hoor, had je een mooie complete set kunnen hebben zit je nu zonder koffer. Maar ik heb goed nieuws, wij hebben sinds kort een lege koffer die is voor aantrekkelijk bedrag over is te nemen.

Wat ik me dan afvraag hoe brutaal kan je zijn, ze kijken zelfs rechtstreeks in de camera en overal in het pand is op monitors te zien wat wij zien met de camera’s en opnemen. Hoe vaak hebben ze dit al gedaan en hoe vaak gaan ze dit nog doen?

Helaas is het niet verstandig om de beelden ongecensureerd te delen want voor je weet worden wij van slachtoffer in één keer dader. 

Maar hopelijk kunnen anderen, door de combinatie van de personen en hun bewegingen, ze herkennen wanneer hun bedrijf wordt vereert met een bezoek van de 2 heren, wie weet zijn ze op zoek naar een DeWalt koffertje.

Bekijk hier het filmpje.

 

18-aug

Annecy 1985-2020

Lang zag het er naar uit dat we helemaal niet op vakantie konden maar gelukkig mochten we er toch nog even op uit. Het C virus heeft veel verandert maar in 35 jaar tijd was er ook al veel verandert.

In de jaren 80 waren wij regelmatig bezoeker van het meer van Annecy. Een fantastisch blauw meer tussen de bergen waar de delta vliegers hun sprong in het diepe maakten, stonden we in de rij voor de telefooncel, raasde de Tour renners voorbij met een gekleurde plas, betaalden we nog in Franken, kosten een liter benzine fl 1,55 en deden we er, al luierend, alles aan om met factor 2 op bijna het hele lichaam zo bruin mogelijk te worden.

Anno 2020 zijn er parasailors, liggen de telefoons in de rij voor het stopcontact, slaan we de Tour in juli een keertje over en is de benzine nog steeds ca 1.55 maar dan in euro’s. Nu gaan we voor minimaal factor 20, en het luieren is ingeruild om in korte broek en shirt een rondje van 37 km om het meer te lopen. 

S ’avonds onder de douche voel ik me toch een beetje een wielrenner met alleen maar bruine benen en armen. 

Volgend jaar maar weer eens voor een bruin lichaam gaan en laten we de bruine benen en armen dan maar weer aan de Tourrenners over maar dan wel met een heldere plas.

Jij nog iets gedaan deze vakantie?

Oh ja, het zijn niet mijn benen!