Blogs | juli 2020

Rene Lust

28-juli

Stille wedstrijd

Het nadeel van een stille wedstrijd is dat men er niet van weet en dat deze alleen in je eigen hoofd afspeelt. Wat is dan een stille wedstrijd?

Je loopt op een rij kassa’s en kiest zorgvuldig een rij, maar is het wel de juiste rij. Zal de juffrouw bij kassa 3 met de knot toch sneller zijn of is de jongeman met het opzichtige shirt bij kassa 2 dan sneller? Da’s balen bij kassa 4 maakt die sportbroek een eindspurt en sta ik toch weer in de traagste rij.

Tijdens een wandeling loopt een persoon een eind voor je, wordt de afstand tussen jullie kleiner of juist groter? Maar even een snelle pas ingezet en de afstand wordt kleiner en kleiner en net voor je hem inhaalt slaat de persoon af, dat is balen nu weten we nooit wie er gewonnen zou hebben.

Wat ik me afvraag ben ik nu de enige met stille wedstrijden in mijn hoofd?

Binnen Filippo speel ik ook al ruim 2 jaar een stille wedstrijd, niemand weet ervan, althans dat denk ik, 2 jaar terug stond ik nog in de middenmoot met ca 1000 en inmiddels zit ik in de top3 met bijna 3700 nog maar ca 100 tot nr 2. Nr 1 is nog ver uit beeld met ca 4300 maar ik kom eraan.

Mooie van een stille wedstrijd is dat je de spelregels eenzijdig kunt aanpassen want niemand weet ervan maar dat zou ik natuurlijk nooit doen.

Wat is jouw stille wedstrijd?

 

7-juli

Music

John Miles zong het ooit “Music was my first love, And it will be my last”. Voor mij is dat eigenlijk niet anders. Ik kan me goed herinneren dat ik in mijn lagere schooltijd al met bandrecorders aan het spelen was. Radio aan, stil in de kamer, en opnemen met de microfoon. Vanaf 1978 ben ik mijn passie voor muziek (en geluid) naar buiten gaan uitdragen en dan mag je jezelf DJ noemen.

Wat ik in al die jaren heb geleerd is dat je het nooit iedereen naar de zin kan maken. Zo draai ik heel breed maar heb vooral een voorliefde voor muziek met een beat, dansbare muziek.

Bij een bedrijf is dat eigenlijk niet anders je maakt een keuze in je assortiment (markt) en dan ben je er voor jouw klanten. Soms heb je een product (plaat) niet in je assortiment en kan/wil je niet leveren. Met producten bepaal je of een houthandel, steenhandel, installatie leverancier bent of allround, je trekt dan een heel breed publiek. Als DJ is dat niet anders, draai je pop, disco, dance, NL of ben je een allround DJ. Maak je geen keuze creëer je nooit een eigen stijl.

Mijn voorliefde voor 42 jaar beats (bas) heb ik omgezet in een mix van disco, soul, import naar dance. Bijna 400 tracks in 68 minuten van 112 naar 132 BPM. Luister het hier.

Alles gaat steeds sneller, ook de muziek!


“Music of the future, And music of the past”.