Blogs | nov 2020

Rene Lust

24 nov

De zwakste schakel!

Onze collega’s van vestiging Oude Wetering zijn beloond met de Sterkste Schakel award. Dat betekent dat ze de meest klantgerichte onderneming zijn in de sector bouw, installatie & techniek van de regio Rijnland.

Jullie zullen begrijpen dat alle Filippo collega’s daar super trots op zijn omdat het waardering is, richting één van onze 4 vestigingen, voor waar wij als Filippo voor staan. Wij staan dicht bij onze klanten en eigenlijk zijn de meeste veel meer dan klanten. Een groot deel van onze klanten zien we bijna dagelijks en voelen zowat als familie. Filippo is een op en top familiebedrijf, dat stralen we dan blijkbaar ook uit en kom je regelmatig bij ons langs dan hoor je al snel bij de familie.

Bij een Sterkste Schakel hoort ook een zwakste schakel (zonder een tweede heb je nooit een winnaar). Iedereen die in een team sport of werkt zal altijd wel iemand binnen zijn team weten die de minste is op een bepaald onderdeel. Ken elkaars sterktes maar weet ook wat de zwaktes zijn en zorg dat het beeld wat naar buiten komt meer is als het gemiddelde van je team. En bedenk dat wanneer je de zwakste schakel weg haalt een ander de zwakste zal zijn.

Geniet van je concurrenten, zeker van die het minder doen, want zonder hun had je nooit de sterkste schakel kunnen zijn!

 

17 nov

'Worsie?'

Dat is de afgelopen weken de meest gestelde vraag aan de balie door collega’s Ruud en Harold in Beverwijk. Bij een positief antwoord van onze bezoekers is steevast de volgende vraag:'sauschhhie, erbij?' 

Natuurlijk met saus, dat geeft net dat beetje extra smaak sensatie (heb ik van horen zeggen, de worsten zijn nu eenmaal voor de klanten) en voor we het weten gaat de deur van de magnetron open en na ca 30 seconden geeft een luidde ping aan dat de worst op de perfecte temperatuur is voor consumptie.  

De worsten hebben grif aftrek, soms zelfs om 7 uur in de morgen, je moet er maar trek in hebben. Dat de actie aanslaat blijkt wel uit de foto’s.  

Foto 1 is van 28 oktober, een kruiwagen met 600 worsten.
Foto 2 is gemaakt op 13 november, kortom in net 2 weken zijn er ruim 500 worsten door heen gegaan.

Op zich was het nog wel een dilemma in deze tijd, waar we bv geen koffie schenken, om ze uit te delen. De worsten hebben nu eenmaal een houdbaarheid datum, ze zijn in plastiek verpakt en we geven ze vanuit een papiertje (op gepaste afstand en achter een scherm) aan de klant. De worsten zijn bijna op! 

Op naar de volgende actie, Sinterklaas komt er aan. 'Worsie, Sinterklaas?' (zal toch geen paarden worst zijn?) 

“eeuuh Sint denk aan uw mondkapje” 

  

 

10 nov

GBJ Hilterman

In Beverwijk staat een actie eiland met een assortiment Makita en Bosch artikelen. Waaronder een radio die de aandacht trok, zo stond er een klant voorovergebogen naar de radio te kijken en voor ik het wist werd ik in gedachten bijna 50 jaar terug in de tijd geworpen.

Op zondag naar opa en oma om daar slurpend aan een bakje thee, aangekleed met een stukje moscovisch cake, bij te praten. Nu was er één strikte regel net na 13.00 uur moesten we stil zijn. Dan zat opa voorovergebogen, met de hand aan zijn oor (hij was wat dovig) aan de radio gekluisterd om naar GBJ Hilterman te luisteren. GBJ nam de toestand in de wereld door en dat was zijn waarheid.

Het was een tijd van een paar tv netten en radio stations. Een miljoenen publiek was al snel je groep toehoorders, eigenlijk heel erg overzichtelijk. Tegenwoordig kan iedereen met een paar klikken een groot publiek aan spreken getuige mijn bijdrage. 

Lastige is alleen dat het zo makkelijk is geworden dat we tegenwoordig bijna meer GBJ’s hebben dan luisteraars. Vroeger was alles beter, toch? 

Dusch koomt aellen naear oonzus aenbydyngh kijkean.

Nederlands van tegenwoordig is toch beter te volgen, maar het is nog altijd een toestand in de wereld en wie moeten we geloven.

Ps. de radio is inmiddels verkocht, dat is echt waar.

 

2-nov

Hondkapje

Luna is de Jack Russel van collega Sandra. Jacks Russels staan er om bekend dat ze eigenwijs, energiek, intelligent, onbevreesd en atletisch zijn. Luna, wij mogen Luun zeggen, is af en toe bezoeker van vestiging Beverwijk. Enthousiast gaat Luun dan alle collega’s af om te polsen of ze even met haar willen spelen en ze heeft altijd wel bij iemand beet. 

Uit onderzoek is gebleken dat een hond op kantoor zorgt voor stressvermindering, betere productiviteit, inspiratie, meer contact tussen collega's, minder ziekteverzuim en het zou zelfs helpen om nieuw talent aan te trekken. Ik kan me daar iets bij voorstellen maar het hangt ook van de  schofthoogte van de hond af. Mijn voorganger had nog al eens een Mechelse herder mee, eentje van het type kruizenruiker, en dat viel toch niet altijd in goede aarde. Luun daar in tegen zal hooguit een keer aan je enkel ruiken.

Dat Luun nieuwsgierig is blijkt wel dat ze ook eens wilde proberen hoe zo’n hondkapje zit, niet dus. Luna weet van het bestaan van Corona niet af en doet haar ding zoals altijd.

Volgende keer wanneer je op onze vesting bent en denkt “er is geen hond” dan zou het zomaar kunnen dat Luun er is, zonder mondkapje dan, die dragen wij wel.

Ik voel een nieuw talent opkomen, wie kent een Belgisch honden Ras?

“Jack Brussel”