Blogs maart | 2020

Rene Lust

30 maart

Hallo meneer de Uil “wat”  brengt u naar ons toe? 

“Dag, lieve Ipadkinderen”, dat is wat in het grote dieren bos. Ed en Willem Bever willen graag een aanbouw maken aan het huisje van de gezusters Hamster, ze hebben meer bedden nodig nu het hamstervirus om zich heen slaat. 

Meneer de Raaf heeft aangegeven dat iedereen zoveel mogelijk binnen moet blijven, het Praathuis van Bor is gesloten, Juffrouw Ooievaar mag niet meer vliegen etc.

De gebroeders Bever lopen tegen probleem aan dat het LEGOcenter niet alles meer kan leveren, hoe dan?

Dagobert Duck heeft zijn geldpakhuis gevuld met bouwmateriaal, Neefjes Kwik, Kwek en Kwak hebben het er maar druk mee, omdat hij op termijn nog een pakhuis gaat bouwen, je kan de materialen maar binnen hebben.

Bob de Bouwer heeft wat extra plaat materiaal op voorraad gezet omdat Boer Nijhof zijn stal wil uitbreiden als het virus voorbij is. 

Buurman en Buurman denken niet vooruit.

Pieter Post rijdt zich een slag in de rondte maar heeft hij binnenkort nog wat te bezorgen?

Kortom eigenlijk zijn er materialen voorhanden maar een aantal nemen een voorschot op de toekomst waardoor onze gezusters Hamster slachtoffer dreigen te worden van het naar hun vernoemde gedrag.

“Gedraag je lieve Ipad kindertjes, oogjes dicht en snaveltjes toe, spaar lekker!” Not!

 

20-maart

Even met z’n allen naar de bouwmarkt!

We proberen zoveel mogelijk vooruit te denken maar de veranderende omstandigheden vraagt van ons allemaal heel veel aanpassingsvermogen.

De balie is verdiept, 1,5 m1 afstand door het hele pand, koffieautomaat is buiten gebruik gesteld, niemand tekent voor en van ontvangst goederen, onze vertegenwoordigers blijven op de zaak/thuis, collega’s met jonge kinderen die een partner hebben met een vitaal beroep krijgen alle ruimte om thuis te werken etc, etc.

Vooralsnog is er nog redelijk wat bedrijvigheid maar hoelang nog?

De 1e dag na het sluiten van de scholen zagen we met regelmaat onze klanten met kinderen aan hun kant verschijnen aan de balie, men moest wat. Aan een ieder het verzoek om met zo min mogelijk personen uw goederen bij ons op te halen of in ieder geval binnen te komen. Nog mooier app of mail je bestelling en we zetten hem klaar of brengen hem. 

Onze uitdaging zal de komende tijd de bezetting worden op de vestiging. “Vroeger” ging je met een snotneus gewoon aan het werk, maar nu…… Bij een kuchje kijkt men al verschrikt op. Gelukkig zijn wij nog open. Wel hebben we besloten om vanaf 21-03 op zaterdag dicht te gaan, u zult begrijpen waarom. 

We staan nog aan het roer maar onze stroom wordt verlegd maar hij stroomt nog, nog wel.

zaterdag gesloten

 

13-maart

Coro na of voor

We zitten er middenin en wanneer ik dit schrijf worden er met het uur meer maatregelen genomen om verspreiden van het virus tegen te gaan. Zo op foto lijkt het virus nog het meest op de speelbal van een hond en kan je niet voorstellen dat dit alles veroorzaakt.

We zullen er mee moeten dealen en ervan uitgaan/hopen dat de maatregelen helpen.

Er wordt keihard gewerkt aan een vaccin wat daarna hopelijk de wereld (globalisatie) net zo snel zal verlossen van het virus als dat het gekomen is. Begin 1800 was dat wel anders toen men een vaccin tegen pokken naar andere continenten moest krijgen. Een vaccin zou de boottocht niet overleven. Daar werden wezen voor gebruikt, die de ziekte nog niet hadden gehad, en moesten aan elkaar gecontroleerd de ziekte overdragen om zodoende het vaccin de overtocht te laten overleven, google maar eens op smallpox vaccine orphans

Beterschap aan ieder die ermee te maken krijgt en laten we hopen dat warmer weer het virus zal indammen. Na alle stormen van de laatste tijd nu nog de corona orkaan doorstaan. 

De vraag is natuurlijk hoe lang gaat het duren? Hoe komen we eruit? De tijd zal het leren wordt corona een ijkpunt in de geschiedenis en hebben we het straks over het tijdperk van coro na of coro voor, ik ben in ieder geval tegen.

 

9-maart

Pre sail

Pre Sail in Beverwijk! Sail het 5 jaarlijkse evenement zorgt altijd voor een hoop drukte in “onze” Beverwijkse haven die dan verandert van een overslag haven naar jachthaven met een bonte aaneenschakeling van alles wat kan drijven, veelal voorzien van een mast. 11 augustus is de pre sail in Beverwijk (samen met IJmuiden) en zullen een aantal (tall) ships de Beverwijkse haven aandoen voordat ze op 12 augustus richting Amsterdam varen. Zo is de haven vol en zo is hij weer leeg.

   

In Beverwijk organiseren we voor de 2e keer pre sail. Omdat wij aan de haven zitten mogen wij als ondernemers meedenken over de pre sail. Leuk en nuttig en ik dwaal dan even af naar de vorige pre sail. Toen mocht ik met mijn andere pet op muziek verzorgen. Vooral het moment dat B-Brave het podium besteeg is me bijgebleven. Al uren wachtende meisjes gingen helemaal uit hun dak alsof de uitverkoop (sale) bij Filippo was begonnen. (Bekijk het hier.)

In de editie van 2020 zullen vooral de schepen in de hoofdrol staan en de kade wordt voorzien van lokale acts en muziek.

Zet 11 augustus alvast in de agenda.

Meer info op www.presailijmond.nl

Ps. Onze wc’s staan natuurlijk weer ter beschikking want dat is niet anders in een haven zonder voorzieningen van een jachthaven.

 

2-maart

Wegenwacht wil ook wel eens binnen werken!

Daar sta je dan om 16.55 uur. De collega’s staan klaar om de boel af te sluiten om na een lange (sommige zijn hier uit vrije wil al om 6.25 uur) en productieve dag de deuren te sluiten om vervolgens huiswaarts te gaan. Nog even de laatste klant helpen…….. de klant is geholpen maar de motor st…, sta…, star…, start niet. Wat nu?

Natuurlijk was de auto een automaat dus naar buiten duwen was geen optie. We hebben nog even overwogen om de heftrucks eronder te zetten…. 

ANWB wegenwacht is door klant gebeld en was er binnen een mum van tijd. Dan begint  de zoektocht naar de start problemen, de details zal ik besparen. Maar een tip aan een ieder, mocht je auto niet starten en de stekker van de aanhanger is nog aangekoppeld, koppel deze dan eerst los, dat kan een hoop gezoek en tijd schelen. Uiteindelijk kon de auto met aanhanger om 18.10 uur naar buiten. 

Wij konden nu samen met de collega’s het onstuimige weer buiten trotseren om huiswaarts te gaan aan de glimlach op het gezicht de ANWB monteur te zien had ik de indruk dat het wel eens prettig vond om binnen te werken.

Ps. de foto is vanaf ons camera systeem genomen dus daarom wat korrelig.