blogs | dec 2020

Rene Lust

29-dec

Doorbitch, de praktijk

Een strikt deurbeleid is het zakelijke verkeer toelaten maar ook zorgen dat er niet te veel personen binnen zijn. Ieder busje wordt aangesproken: “Gaarne 1 persoon uitstappen en vergeet je mondkapje niet."

Een busje met 3 personen stopte op de parkeerplaats. Ze stapten uit en begaven zich richting ingang. “Goedemorgen heren, welkom er mag maar 1 persoon naar binnen”, zei ik. 
Ik zie 3 vragende blikken. 

“Wass?" vragen de mannen. “Only 1 person can go inside”, zei ik. “Wahruhm?" Met een oplopende hartslag ben ik het nog gaan uitleggen ook. 

Het werkte met een hoop gemopper. “Sind 3 firmen”, zegt één van de mannen. En uiteindelijk namen er 2 plaats in de bus.

Naast hun bus stopte een busje met 2 personen. 1 stapte uit en ik gaf aan dat hij naar binnen mocht. De ander in het busje startte vervolgens de bus en reed naar de drive in waar ik hem aansprak. “Goedemorgen, je collega is al binnen wil jij in het busje blijven?"
“Geen probleem." 

Meneer wahruhm vond dat hem een enorme onrecht was aangedaan en hij kwam toch even verhaal halen. “Wharuhm darfen sie mit 2?"

“One stays in the bus and the other is in the shop.”

“Aber wir sind 3 firmen.”

“Gelukkig nieuwjaar.”

Rutte had moeite om boven de potten en pannen uit te komen om ons te bereiken maar zelfs zonder de bijgeluiden had hij deze op zeker niet bereikt.

We zijn 3 bedrijven zei hij... Zou corona daar rekening mee houden? 

 

21-dec

Doorbitch!

In de loop van 14 december kwamen de eerste signalen naar buiten. Nederland gaat in strengere lockdown en de bouwmarkten gaan dicht. Dat hebben we geweten, met een flinke stroom aan telefoontjes ('gaan jullie dicht?') en bestellingen als gevolg. 

Nu mochten de business to business bedrijven open blijven voor zakelijke klanten. Maar met een gesloten Gamma, Praxis, Karwei (althans om fysiek te winkelen) zaten we maandag wel met een vraag, wat ging er op ons afkomen?

Daarom hebben wij een deurbeleid ingesteld. Alleen de drive-in is open en met een aantal collega’s  wisselen we de wacht. We hebben zelfs een professioneel beveiliger ingehuurd omdat we geen idee hadden.

Ik moet zeggen dat het tot op heden meevalt we hebben maar een paar niet zakelijke bezoekers moeten weigeren (doet pijn, maar is niet anders).

Per dag sta ik zo’n 4 uur bij de deur en ach het is wel een keer leuk om te doen. Humor in de bouw is natuurlijk altijd aanwezig. 'Hé René waarom doe je geen kerstpak aan of beter verkleed je als doorbitch.'

Maar nee, het is een serieuze taak om alles te doseren en hopelijk gaan alle bedrijven goed met de regels om want wij mogen 'Door mitch' we ons aan de regels houden.  

Wanneer zullen we zeggen… 'Weet je nog dat we zelfs bij de deur moesten staan!'

 

 

15-dec

Stappenteller

Als kind van de jaren 60 groeide ik op met Star Trek, een serie met veel science fiction zaken die als ware magie voorbij kwamen. Dat kon alleen maar in onze verbeelding toch?  

Maar begin jaren 80 kwamen er steeds meer gadgets op de markt die een inhaalslag op de fiction maakten. Zo had ik een Casio horloge waar je Packman op kon spelen. (Maximale score 1999.) Er kwamen gymschoenen van Adidas met een stappenteller. Deze heb ik een paar keer in mijn handen gehad maar nooit gekocht. Later ging ik voor de 64GB iPod voor mijn muziek en een TomTom om de weg te vinden, deze laatste 2 liggen inmiddels te verstoffen in de kast. (Van hot naar not.)

Met name de #stappenteller heeft absoluut invloed op mijn doen en laten. In basis heb ik een zittend beroep en wanneer ik niet oplet kom ik niet verder dan 3000 stappen op een dag. Mijn minimale doel is 6000 stappen per dag en meestal haal ik dat wel. (Even een rondje lopen ’s avonds.) De collega’s in de loods maken dagelijks veel meer stappen en komen ruim boven de 10.000. 

Het is toch fantastisch wat je allemaal met je telefoon kan. Stappen tellen, spelletjes, muziek, de weg vinden, ja je kan er zelfs mee bellen. Wat kan er straks nog meer met de telefoon? 

Beam me up Scotty! 

Hoe lang moeten we de stappen nog zelf maken?

PS. wat is jouw stappen record per dag? 

 

 

1-dec

Sinterklaas is een raddraaier!

Deze blog zou eigenlijk over de stappenteller gaan, maar ik kwam een oude foto van Sinterklaas tegen die bij Bouwcenter Filippo op bezoek was. Deze kon ik niet laten liggen.

Nu komt dat niet slecht uit want t/m 4 dec kan je als Bouwcenter Filippo klant draaien aan het 'Rad van Sinterklaas'. Kom je op de gele vlakjes van het rad dan maak je kans op leuke prijzen. Van chocolade tot pepernoten en van een bouwradio tot sneeuwschuiver.

Het toeval wil dat Sint ons bijna 10 jaar geleden al een keer heeft bezocht. Hij had zijn staf toen ingewisseld voor een sneeuwschuiver. Helemaal toevallig was dit niet want deze Sint kent Filippo heel goed!

Sint bezocht toen jaarlijks Lokhorst aan de overkant en Bouwcenter Filippo was het verzamelpunt. Vooral het eerste jaar was een feest voor Sint, hij kende daar iedereen en wist over iedereen wat te vertellen. Maar ze hadden geen idee wie die Sint toch was... Je had die gezichtjes moeten zien van die ouders in vertwijfeling.

Het was altijd een feest om te doen en vooral de aankomst van Sint: Met de Rolls, boot, hoogwerker zijspan, heftruck… niets was te gek. Te paard is er nooit van gekomen. Wat ik me afvraag? Zou Sint wel genoeg stappen maken per dag? Zou hij een stappenteller hebben?

Wacht eens even! Ik ken daar een liedje over! 'Zachtjes telt de stappenteller - Trippel, trappel, trippel, trap...'.

Wie weet kom je Sint nog tegen bij ons Rad, sneeuwschuivers hebben we nog genoeg.