blogs | sept

Rene Lust

20 september 2021

Stronk

De druk op de markt van hout en plaat materiaal is bij een ieder die iets met de bouw heeft te maken inmiddels wel bekend. Naast de enorme prijs verhogingen was vooral de beschikbaarheid een punt van zorg. Het begon me zelfs op te vallen dat ik steeds meer boomstronken in de regio zag, zou men zelf aan de houtwinning zijn begonnen voor de volgende klus?

Doe maar niet, dat is nergens voor nodig. Ik kan niet voor anderen spreken, maar binnen Filippo zien wij wat lucht ontstaan in sommige kopmaten van vuren. “Hoe dan?” hoor ik je denken.

Vorig jaar zijn wij gaan forecasten op onze afzet, eerder maakten we gebruik van de div logistieke centra. Wij zetten onze voorraad nu zelf extern neer. Zoals nu blijkt hebben we dat precies op tijd gedaan. Natuurlijk vraagt het hele proces meer investering en aandacht maar voordeel is dat het “onze” voorraad is. 

Helaas zien we nog geen verandering in de hoge prijzen (zal het stabiliseren?) maar wij kunnen leveren en dat lijkt me heel wat waard. Dus hout nodig? Informeer even bij onze verkoop en wie weet kan je bij ons terecht voor volle pakken.

Het “hout” ons nog steeds erg bezig.

7 september 2021

De Muur

Regio Kennemerland kleurde, tijdens het afgelopen F1 weekend, oranje. Iedereen kende wel iemand die het F1 feestje live kon aanschouwen. Wij zitten op ca 20 km van het circuit. Bedrijven uit de regio konden daarom hun steentje bijgedragen aan het F1 circus met als klap op de vuurpijl toch wel Buko die zelfs de wagen van Hamilton mocht afvoeren. Wat een feest was het. De Oranje stofwolken zullen daar inmiddels wel zijn opgetrokken.

Over stof gesproken, dan was er ook nog het rapport over de omgeving van Tata steel. Velen in de regio (we zitten daar hemelsbreed ca 1 km vanaf) zijn (indirect) afhankelijk van Tata. Iedereen kent wel iemand die bij Tata werkt. Het Rapport vertelt ons dat in veegmonsters de hoeveelheid schadelijke stoffen tientallen malen hoger is dan elders in het land, zorgelijk. Woon je in de IJmond, dan weet je dat alles wat wit is en buiten staat extra schoonmaak aandacht vraagt. Geen feest derhalve. De skyline van de IJmond is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Minder schoorstenen en de uitstoot nog maar één kleur, wit. Maar hoe gaan we het stof aanpakken?

Allemaal stof tot nadenken! Maar de werkweek begint ook weer met “bussiness as usual”, dus kom maar op met je bestellingen van hout, plaat en stenen. 

Stenen om ergens een hoge muur omheen te bouwen?