Nieuwe loods in Beverwijk, deel 12.

Rene Lust

29 maart

Hoeveel steen soorten zijn er niet verdwenen in 25 jaar tijd.

Ken jij ze nog van vroeger…….de steenfabrieken?

Time flies….. precies een jaar geleden ging de 1e paal in de grond. Maar wat denk je van onze bloembakken, ooit gemetseld door Ab Heijne, die ruim 25 jaar dienst deden als buitenshowroom en decoratie gaan beginnen aan een 2e leven.  

Op de bakken zitten stenen van Bingerden, Ochten, Lust, Korevaar, Zennewijnen, Joosten Wessem, Echt, Overbetuwe, Waalwaard, Vijf Eiken, Hapert en Randwijk. Fabrieken die allemaal niet meer bestaan, wat is er veel verandert in ruim 25 jaar baksteen industrie.

gevelstenen

De bloembakken zien er optisch niet top meer uit maar de hogedrukspuit en een verfroller zullen hun werk gaan doen zodat de bakken met een frisse uitstraling aan een nieuw bestaan beginnen. Hoezo circulair bouwen!

 

22 maart

De film die tijdens de opening werd getoond. Een stuk historie en de bouw gevangen in circa 4 minuten. Veel kijk plezier.

 

15 maart

Een week om qua weer snel te vergeten, zelfs de camera buiten heeft moeite om al het water in beeld te houden.

Over aanloop hebben we niets te klagen dus druk op zoek naar zaterdagkrachten/oproepkrachten, doe je een opleiding in de bouw je kans om nog meer product kennis op te doen.

Voorts een 1e blik op de nieuwe bigbags die eraan gaan komen, laten we zeggen een sneak preview, want dit worden ze in ieder geval niet, maar het geel laten we wel los. Wordt vervolgd.

Nog 2 weken en we zijn alweer een jaar onderweg sinds de 1e paal, mooi moment om even bij stil te staan, voor nu maar hopen op beter weer, waar blijft het voorjaar!

8 maart


Wat zullen we deze week weer eens bespreken?Zullen we nog eens terug kijken op de opening? Via deze link van Mixcloud hoor je de mix gebruikt tijdens de opening, zou leuk zijn toch!

We zouden natuurlijk ook kunnen bijpraten over de nog altijd lopende spaar actie voor Bosch gereedschap op de aankopen hout en plaat en dat we nog altijd 2 puzzelstukjes ontbreken, heb jij die?

Andere invalshoek zou de nieuwe stelling voor liggers en lateien zijn en laten we de dakpannen stelling niet vergeten. 

Of we zullen we het over de nieuwe voorraad XL platen populieren moeten hebben van 12 mm en dan mogen we de poeren niet vergeten voor o.a. je Douglas hout (verkopen we ook).

Weet je wat een leuk onderwerp kan zijn is onze nieuwe collega in Beverwijk, Carlo.
Onderwerpen genoeg om voor te kiezen derhalve.

Weet je wat we doen, we gaan voor de muziek, dus van het weekend tafels aan de kant en bewegen maar, want dat blijkt steeds belangrijker te zijn, neem er gerust maar een drankje bij, van het weekend dan, proost!

1 maart

Goed personeel moet je waarderen daarom een andere (zeker geen nieuwe) heftruck voor collega Rob om stil van te worden…… Maar soms moet het even minder om straks weer beter te worden er wordt aan een passende gewerkt.

Buiten staan inmiddels de gegalvaniseerde stellingen keurig uitgelijnd. Nog meer ruimte in de hoogte om ruimte te creëren voor alle in en uitgaande vrachtwagens, want een logisch gevolg van verkopen van spullen is dat er ook weer aanvoer komt en door ons voorraad beheers systeem gaat dat bijna automatisch.

 

Nog even en we zijn echt klaar, klaar om weer eens lekker te genieten van een andere omgeving.