Nieuwe loods in Beverwijk, deel 2

Rene Lust

Bij Bouwcenter Filippo Beverwijk wordt gebouwd. Op 29 maart 2018 is de eerste paal de grond in gegaan. Rene Lust houdt je op de hoogte over de bouw in deze blog.

1 mei

Nog net voor de eerste betonstort de contouren van de loods gezien vanuit vogelperspectief. Wat is er naast ons eigen terrein toch een hoop te zien in onze dynamische haven. Verder nieuwsgierig je bent altijd welkom om een kijkje te komen nemen aan de Nieuwekade 25 in Beverwijk.

 

2 mei

Waar zouden we toch zijn zonder de monnik die ooit op de grond spuugde en zo cement ontdekte omdat zijn kwat hard werd. Later was het tuinman Monier (idd hij van de tang) die wapening in zijn bloembakken bedacht om ze sterker te maken. Op 2 mei 2018 maken we nog altijd druk gebruik van deze door ontwikkelde techniek. Dat beton toen met een pomp gestort had kunnen worden hadden ze toen niet kunnen bevroeden. De beton bij Filippo zit er mooi in en nu maar goed uitharden en op naar de staalconstructie. 

 

11 mei

Afgelopen week top weer gehad om de beton goed uit te laten harden. Zandbed naast de fundering weer aangestort. Nog even en het plaatsen van de staalconstructie kan beginnen.

 

18 mei 

Zo heb je alleen een fundering (incl 119 heipalen) en binnen een paar uur staat een deel van de constructie al overeind.

Nu gaan we goed zien hoe de omvang van het totale pand wordt. 9 m1 hoog, 27 m1 breed en 42 m1 diep. We moeten nog even geduld hebben om o.a. onze nieuwe voorraden hout en plaat in de magazijnen te gaan zetten, onze handen jeuken.

 

25 mei

De staal constructie staat overeind. Nu zijn de verhoudingen met ons “oude” pand heel goed te zien.We moeten nog heel even geduld hebben. Eind juli is het zover dan kunnen  we de nieuwe loods als ons tijdelijke onderkomen in gebruik gaan nemen zodat de shop, kantoor en huidige cementloods volledig kunnen worden verbouwd en we blijven al die tijd natuurlijk gewoon open.

De koffie staat nog altijd klaar voor een ieder die een kijkje wil komen nemen.

 

31 mei

 

Het was qua regen een onstuimige dag. Maar ondanks het weer zijn de platen van het dak geplaatst. Mooi is te zien waar straks de lichtstraten komen welke de paden tussen onze stellingen gaan aanlichten. De 1e binnendoos van de wand is ook al geplaatst. In onze huidige pand wordt al druk gewerkt aan de voorbereiding van ons interne verhuizing.

Ga terug naar deel 1 van de bouw of ga verder naar deel 3