Nieuwe loods in Beverwijk, deel 3

Rene Lust

Bij Bouwcenter Filippo Beverwijk wordt gebouwd. Op 29 maart 2018 is de eerste paal de grond in gegaan. Rene Lust houdt je op de hoogte over de bouw in deze blog.

6 juni

En dan is de binnendoos al bijna klaar, de isolatie volgt snel en daarna de buiten beplating.

Mooi om te zien dat de beplating de kleur van de strak blauwe lucht over neemt. Wat een hoogte en zo voelt het nu bij ons ook, the sky is de limit.

Wanneer we dan toch afdwalen, het lijnen spel op de foto roept bij mij het beeld op van de perspectief tekeningen welke we vroeger op de MTS maakten. 

Er is veel verandert in het land van de bouw en bouwmaterialen in 35 jaar, in die tijd was een heftruck echt een luxe product, ik heb het nog meegemaakt dat de stenen netjes per hand op de platte wagen gingen en vervolgens binnen werden gelost bij de klanten…... 

Terug kijken is soms leuk maar met de huidige bouw richten we ons volledig op een mooie toekomst.

 

25 juni

Er is altijd wel een fase in de bouw waar het niet meer zo hard lijkt te gaan. Enorme stappen worden gemaakt tijdens het plaatsen van de staal constructie. Dat er op dit moment heel veel op het dak gebeurt is voor velen niet te zien. De rollen dakbedekking staan geduldig te wachten tot ze aan de beurt zijn om uitgerold te worden, nog even en de bovenkant van onze loods is waterdicht.

28 juni

Het dak is dicht geplakt en 3 lichtstraten zijn aangebracht, een aanzicht wat vooral de meeuwen, in groten getalen aanwezig, zullen zien. Maar voor ons dagelijks “ooh” zo belangrijk, een dicht dak om straks veel van onze bouwmaterialen droog bij je in de bus te kunnen laden. We moeten nog even geduld hebben.

Lees meer in deel 1 en deel 2 van deze blog.