Nieuwe loods in Beverwijk, deel 4

Rene Lust

30 juli

 

Zo heb je een lege hal en zo heb je in 4 dagen een tijdelijke shop, balie en kantoor in de nieuwe hal. Het was even door bijten maar zie hier het resultaat. Voor de bezoekers wanneer je bij ons het terrein op rijdt de overhead deur rechts is de ingang. Collega's en iedereen die meegewerkt heeft enorm bedankt.

25 juli

 

In de week van de oplevering van de hal gebeurt er enorm veel. Zo veel dat het niet bij te schrijven is. Aantal mooie zaken zijn gedaan. Zo zijn alle stelcon platen opnieuw geplaatst wat zorgt voor een strakke aansluiting op de weg. De trap naar de isolatie zolder staat en men is begonnen met het bouwen van de 1e stellingen. Het huidige kantoor, kantine en spreekkamer deel is zo goed als leeg. Komend weekend de grootste uitdaging om alles uit de shop en magazijn naar de nieuwe loods te verhuizen daarbij zal ook een tijdelijk kantoor worden ingericht. Na de verbouwing van bestaande gebouw begin november zal onze nieuwe shop operationeel is. Na dit weekend is veel hetzelfde alleen in een ander jasje. Veel te doen maar geeft wel positieve energie.

17 juli

Op veel fronten wordt er gewerkt aan de loods.
Een garage deur is geplaatst en er wordt druk gewerkt aan de vloer van de isolatie zolder waarvoor de staal constructie netjes binnen een dag werd geplaatst. Het 1e stelling materiaal is binnen de staanders in een mooie donker grijze kleur en de liggers zijn zilvergrijs, dezelfde kleur als de gevelbeplating buiten. Nog een kleine 2 weken we gaan de loods tijdelijk gebruiken als kantoor, balie, shop en loods.

9 juli

Drie dagen geleden (6 juli) was het zover bijna 300m3 beton werd in ruim een halve dag verpompt tot een beton vloer. Na enige droogtijd konden de vlinderaars hun afwerkkunsten gaan doen. Met 3 “Thunderbirds” achtige machines werd de vloer van een mooi en glad uiterlijk voorzien. Door het droge weer was er ruim 2x zoveel curing compound als normaal nodig om de verse vloer tegen te snel uitdrogen te beschermen. Tot de volgende ochtend vroeg is men aan het werk geweest. De vloer is nu nog wat blauwachtig maar zal snel drogen naar de alom bekende beton kleur. Nog even drogen en de vloer kan betreden worden. 

5 juli

Zo heb je een mooi strak zandbed en nog geen dag later is er 1100 m2 bouwstaal mat verwerkt. Nog even en de mazen in het bouwstaal wordt opgevuld met grind, zand, cement en water tot een mooie strakke betonvloer.

Lees meer in deel 3deel 2 en deel 1 van deze blog.