Nieuwe loods in Beverwijk, deel 7.

Rene Lust

12 okt

 

Nog één week voor de oplevering en dan gaat het voor de vestiging pas echt gebeuren, nieuwe stellingen, meer voorraad, nieuwe balie, vernieuwd kantoor en ga zo maar door.

Afgelopen week is de vloer in de shop voorzien van een nieuwe coating, nu nog wat glimmend omdat de foto tijdens het coaten is genomen, maar goed om te zien dat het een mooie lichte ruimte wordt waar de stellingen in de kleur RAL 7016 straks voor de accenten zorgen.

De stalen balk tussen oude en nieuwe loods is aangebracht nu alleen de beton nog repareren, we zijn in ieder geval van de ergste herrie af en de koptelefoons kunnen weer opgeborgen worden.

Aan de buitenzijde is de karakteristieke ronde dakrand in oude glorie hersteld.

Was het maar volgende week vrijdag!

5 okt

En er was licht, statig hangen 28 lampen in de shop, nu nog voorzien van plastick om ze nog even te beschermen tegen allerlei bouwinvloeden.

We kunnen ons nu een heel klein beetje voorstellen hoe de gravers van de kanaal tunnel zich voelden toen ze elkaar na maanden graven tegen kwamen (de ene ploeg begon in Engeland de ander in Frankrijk). De doorbraak tussen de oude en nieuwe hal is gemaakt en 2 werelden zijn nu praktisch aan elkaar verbonden al moet er nog heel wat gebeuren om de doorgang echt bruikbaar te maken. 

Het kantoor en delen van de shop zijn bijna helemaal voorzien van plafond platen, we kunnen niet wachten om de bureaus en balie te gaan installeren.

Van de oude ingang is inmiddels niets meer te zien, we zijn druk aan het aftellen tot de oplevering.

Bouwen is soms improviseren maar dat geld net zo goed voor de gebruikers rond de bouw.

Om ons tijdelijke kantoor warm te houden is een party tent geplaatst waardoor de warmte verbluffend goed blijft hangen. Sandra voorziet een ieder die daar trek in heeft van koek en zopie.

Slopen en telefoneren gaan niet altijd even goed samen, zeker als er een bobcat met pneumatische hamer beton aan het weghalen is, even doorbijten nog en we zitten er nieuw en warmpjes bij.

Gelukkig verkopen wij ook gehoorbescherming en onze excuses als het iets langer duurt voordat we de telefoon opnemen. Collega Rob probeerde op een stil moment zijn eigen groene “gehoorbeschermers” uit.

Het wordt steeds mooier in Beverwijk en hopelijk ook snel rustiger, maar dan in de vorm van sloopgeluiden.