Nieuwe loods in Beverwijk, deel 1

Rene Lust

Bij Bouwcenter Filippo Beverwijk wordt gebouwd. Op 29 maart 2018 is de eerste paal de grond in gegaan. Rene Lust houdt je op de hoogte over de bouw in deze blog.

29 maart

 

De bouw gaat beginnen! Met een klein clubje kijken we hoe de eerste paal de grond in gaat. We vieren dit met een gezellige borrel.

 

12 april

Ze zitten erin alle 119 heipalen voor onze nieuwbouw. 22m1 lang en ruim 4 ton per stuk. Rond de jaarwisseling 2019 is onze drive in klaar en heeft het huidige gebouw een complete metamorfose ondergaan.

 

16 april

 

Het ontgraven van de fundering is begonnen. De ps kisten liggen klaar om, na het koppensnellen, geplaatst te worden. Nog even en de contouren van onze nieuwe loods zijn in beton zichtbaar.

 

19 april

 

Het koppensnellen is begonnen of eigenlijk moet ik zeggen het is alweer klaar. Wat gaat dat fantastisch snel met de juiste hulpmiddelen. De beton wordt er letterlijk afgeknepen, waar is de tijd van de drilboren en jakkerhamers gebleven? Gelukkig ver achter ons. De naam koppensnellen moeten we dan ook maar aan de nieuwe tijden aanpassen, of ben ik nu de enige die bij het woord koppensnellen aan een inheemse stam denkt met een lugubere bezigheid.

Iemand een voorstel voor een ander woord?

 

20 april

De koppen zijn gesneld, de koppensnelmachine net van het terrein af en de mannen van Bouwbedrijf Groen pakken meteen door en de beton bruggen om de PS fundering op te plaatsen worden geplaatst. Een stralende dag derhalve en niet alleen doordat de zon schijnt.

 

23-april

De bodem platen liggen erin en de vlechters zijn aan de slag met de korven. Weer een stap dichter bij de 1e beton stort.

 

Lees meer in deel 2 van deze blog.