Geschiedenis Bouwcenter Goedhart

Een eeuw geleden, in 1919, begon de eerste generatie van de familie een bouwmaterialengroothandel. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een organisatie met achttien vestigingen en staat de vierde generatie aan het roer. Naast een Bouwcenter exploiteert Goedhart als franchisenemer van Intergamma zeventien bouwmarkten van GAMMA en KARWEI in de Randstad.

Behoudend ondernemerschap

Het bedrijf kent hele goede jaren, maar het waren zeker niet alleen maar hoogtijdagen. Vijftien jaar na de start brak de crisis uit en al gauw volgden ook de oorlogsjaren. Toen de oorlog voorbij was en alles weer opgebouwd moest worden, kon de zaak gaan groeien. In de jaren ’60 kreeg Goedhart te maken met de oliecrisis en in de tachtiger jaren stortte de huizenmarkt in. Desondanks is het bedrijf door behoudend ondernemen zich blijven ontwikkelen en blijven groeien. 

Een bijzonder moment in de groei van de traditionele bouwmaterialenzaak was de uitbreiding naar de verkoop van keukens in 1965. De keukenafdeling groeide uit tot Goedhart Keukens. Deze zaak bestaat nog steeds, maar is een aantal jaar geleden verkocht door de familie. In 1974 opent Goedhart haar eerste GAMMA in Alphen aan den Rijn, dit was de zevende GAMMA-winkel van Nederland. De beslissing om op de franchise-trein te stappen is uiteindelijk heel belangrijk gebleken voor de groei van het familiebedrijf. In 1992 opent Goedhart haar eerste KARWEI-bouwmarkt in Hoofddorp. Door de jaren heen zijn er vele bouwmarkten bijgekomen.

Jaren later staat er een succesvol en financieel sterk familiebedrijf. Chris Goedhart, directeur en 4e generatie: “Trots en dankbaar ben ik dat ik aan het roer mag staan van dit mooie bedrijf. Ik heb veel te danken aan mijn vader en de generaties ervoor.”

Geloof in samen resultaat behalen

De kracht van dit familiebedrijf zijn de medewerkers. Goedhart’s motto is dan ook Resultaat met Plezier. Chris Goedhart: “Wij geloven dat het belangrijk is dat mensen dingen doen waar ze plezier in hebben en goed in zijn, zodat ze goed in hun vel zitten en dit ook uitstralen. Of je nu bij Bouwcenter, op het hoofdkantoor of in één van onze bouwmarkten werkt, plezier in wat we doen is wat ons met elkaar verbindt. Ons plezier stralen we uit op onze klanten. En blije klanten, daar doen we het voor!” Dat medewerkers het naar hun zin hebben bij Goedhart, blijkt ook wel uit het feit dat het familiebedrijf maar liefst twee keer is uitgeroepen tot beste werkgever in de retail.

Bouwcenter Goedhart viert in 2019 haar 100-jarig bestaan

De familie Goedhart is trots op haar medewerkers en de waardevolle relaties met klanten en leveranciers. Dit bijzondere jubileum werd dan ook in juni feestelijk gevierd met klanten en relaties en in november met de medewerkers.