Isoleren met Isovlas

12-feb-2018

Isovlas bouwisolatie zorgt voor ultiem wooncomfort. Het creëert een optimaal leefklimaat dankzij de natuurlijke vlasvezels die hun natuurlijke vocht- en temperatuur- regulerende eigenschappen ook als isolatie behouden. Ook zorgt het voor de ideale temperatuur, in zomer en winter. Bovendien is ook nog eens betaalbaar. 

Winterwarm en zomerkoel
De temperatuurdemping van Isovlas bouwisolatie (ook wel warmteaccumulatie, de tijd die de warmte nodig heeft om door de isolatie heen te komen) is circa viermaal zo hoog als bij gangbare materialen zoals minerale wol. Het duurt dus viermaal zo lang voordat een huis is afgekoeld of opgewarmd. Isovlas onderscheidt zich met name door deze ongeevenaarde warmteopslagcapaciteit, waardoor een gebouw in de winter veel minder koel is en in de zomer minder warm. 

Vochtregulerend door natuurlijke vezels
Door de natuurlijke vezels kan Isovlas veel vocht bufferen en verschimmelt het niet. De vezels absorberen vocht bij een hoge relatieve luchtvochtigheid en laten het los bij een lage. Dit is een natuurlijke eigenschap, die andere materialen niet of nauwelijks hebben. Er ontstaat nu een evenwichtige vochthuishouding, die het binnenklimaat sterk verbetert. 

Isoleert akoestisch beter dan traditionele isolatiematerialen
De geluidsabsorptie van bouwisolatie is alfaw 0,95. Isovlas absorbeert trillingen veel beter, omdat de vezels flexibeler zijn en natuurlijk meeveren met de geluidstrillingen. De open structuur zorgt er bovendien voor dat luchtbeweging (geluidstrillingen) door wrijving wordt omgezet in warmte. Vlasproducten worden daarom veel gebruikt als vormdelen in de automobielindustrie en in geluidsstudio’s. 

Vormvast en natuurlijk sterk 
Door de sterke vezels hebben bouwisolatie platen een goede stijfheid. Oneffenheden worden eenvoudig opgevangen. De platen sluiten onderling optimaal aan door de in elkaar grijpende vezels. De unieke vezelstructuur zorgt ervoor dat het risico van (krimp)naden verwaarloosbaar is. 

Verwerkingsvriendelijk
Isovlas komt tegemoet aan de wens om gezondheidsrisico’s beheersbaar te maken of uit te sluiten. Het is een innovatief, natuurlijk product. Eventueel vrijkomende vezels zijn daarom niet schadelijk bij inademing of aanraking. Er gelden op dit punt dan ook geen verwerkingsrichtlijnen voor Isovlas. Maatregelen zoals het gebruik van stofkapjes, handschoenen, beschermende kleding en het bevochtigen van het isolatie- materiaal voor de verwerking zijn niet nodig. 

Brandveilig
Isovlas is behandeld met een brandvertrager. Zet je een brander op Isovlas, dan verkoolt het materiaal. Deze verkoolde laag werkt als extra isolator tegen brand. Isovlas heeft Europese brandklasse C en is geschikt voor alle toepassingen in de bouw. 

Lange levensduur
De levensduur van Isovlas bouwisolatie is nagenoeg oneindig vanwege de regulerende eigenschappen van de vezel. Uiteraard moet Isovlas worden verwerkt volgens de verwerkingsvoor- schriften. 

CO2 balans
Isovlas heeft een ongekend positieve CO2 balans ten opzichte van neutraal! Dat is uniek in de bouw. Dit wil zeggen dat het hele productieproces, de toepassingstijd, de recycling en de wederopname door de natuur een vermindering van CO2 oplevert. Dit heeft ook te maken met de ‘levensduur’. Die is oneindig vanwege de natuurlijk regulerende eigenschappen van de vezel.

Cradle to Cradle 
Het is een Cradle to Cradle product, omdat Isovlas 100% herbruikbaar is, of, wanneer het aan de natuur wordt teruggegeven, 100% afbreekbaar en opneembaar is. 

Bouwen met Isovlas is technisch en economisch aantoonbaar het beste: voor ontwikkelaars, overheden, woningbouwverenigingen, architecten, aannemers, verwerkers en eindgebruikers.