Terug naar Over ons

Missie & visie

De woningmarkt

De woningmarkt in de Achterhoek en Liemers is sinds de intreding van de crisis in 2008 fundamenteel veranderd. Het aantal nieuw te bouwen woningen is door de diverse gemeenten drastisch teruggebracht om leegstand te voorkomen. Echter de behoefte van de woonconsument verandert niet, immers in de loop der jaren wil de bewoner zijn woonomgeving aanpassen aan de veranderingen die ieder mens in het leven tegenkomt. Denk hierbij aan de komst van kinderen, of juist dat de kinderen uitvliegen en het ouderlijk huis verlaten. Daarnaast is er sprake van vergrijzing en willen we onze woningen energiezuiniger maken en voorzien van meer comfort.

Niet verhuizen maar verbouwen

Verhuisden we voorheen naar een nieuwe woning die aan onze veranderende behoeften voldeed, nu zullen wij steeds meer onze huidige woning aan gaan passen zodat de bestaande woning meer past bij de gewijzigde woonwensen. Kortom; niet verhuizen maar verbouwen. Maar dan wel met een partij die alles van A tot Z voor de bewoner regelt. HCI wil die partij zijn.

Een partij die alles regelt

Sinds 1921 weten wij als geen ander wat er voor nodig is om een woning of gebouw te bouwen, maar ook te verbouwen, afbouwen renoveren en in te richten. Wij ontzorgen de woonconsument. Niet alleen door deskundig advies en uitstekende producten, maar vooral door de gehele verbouw voor de woonconsument te regelen, van ontwerp tot en met de afwerking en oplevering. HCI kiest hiervoor de samenwerking met partners als aannemers, afbouwers, installateurs, tegelzetters, e.d. die bewezen hebben kwalitatief goed werk te kunnen leveren.

Uw partner bij renovatie

De oplossingen die wij de woonconsument bieden om zijn veranderende woonwensen te vervullen, behelzen niet alleen een fraaie keuken of comfortabele badkamer, maar wij bouwen de woning ook om naar een verbeterd energielabel of zorgen voor levensloopbestendige voorzieningen. Daarbij kijken we samen met de woningeigenaar naar duurzame en economische verantwoorde ingrepen. De professionals in de bouwwereld bieden we hiermee de mogelijkheid om samen met HCI op te trekken in een aantrekkelijke renovatiemarkt.