HCI levert isolatie voor kelderwanden en -vloeren bij nieuwbouwvilla

Bouwcenter HCI leverde XPS-kelderwandisolatie op een nieuwbouwproject van bouwbedrijf Bruggink in Heelweg. XPS-polystyreen is geëxtrudeerd isolatiemateriaal, wat betekent dat het een gesloten celkern heeft. Hierdoor kan het materiaal geen vocht opnemen en behoudt het zijn warmteweerstand.

Geïsoleerde vloeren

XPS-isolatie is leverbaar in verschillende afmetingen en druksterktes. Dat kwam goed van pas bij dit project. Want naast de wanden zijn ook de vloeren van de nieuwbouwkelder geïsoleerd. De vloer moet van een stuk sterker en dikker materiaal zijn. Op de foto’s is het isolatiemateriaal te zien in de vorm van de ‘witte vlakken’ die op de keldermuren bevestigd zijn. HCI leverde het materiaal op pallets in de kenmerkende gele verpakking.

Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

De nieuwbouwvilla in Heelweg is een bijzonder project omdat er vanwege het type grond in de Achterhoek zelden een diepe fundering nodig is. Een zware, geïsoleerde kelder is dus al helemaal zeldzaam. In samenwerking met de fabrikant levert Bouwcenter HCI sterke isolatie met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Deze goed geïsoleerde kelder behoort bouwfysisch tot het beste van het beste.