Erfafscheiding

 

ERFAFSCHEIDING BIJ BOUWCENTER

 

Privacy afschermen zonder isolement

Nederlanders houden van gezelligheid, maar we willen ons ook kunnen terugtrekken. En wel zo prettig als dat in de eigen tuin kan, zonder ongenode blikken van buiten. Zonder met die buitenwereld bezig te zijn. Maar ook zonder een muur om zich heen te bouwen.

Met terrasschermen van hardhouten schuttingplanken creëren mensen een eigen wereld in hun eigen tuin. Houten schuttingen of tuinafscheidingen geven een geborgen en knus gevoel. Die scheppen een omgeving waarin mensen zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn.

Bijspijkeren over mogelijkheden erfafscheiding

Die privacy afschermen, kan op allerlei manieren. Daar weet jij als vakman alles van.

Nu die klanten nog… Iedereen weet natuurlijk wel dat er schuttingen, tuindeuren, tuinschermen, heggen en hekwerk bestaan. Over de mogelijke variaties valt bij veel mensen echter nog wel het een en ander bij te spijkeren!

Steeds hoogwaardigere houtsoorten

Van oudsher zijn geïmpregneerde naaldhoutschermen de meest voorkomende schuttingen in ons land. Vanuit die gedachte stijgt de vraag onder Nederlandse huishoudens naar steeds hoogwaardigere houtsoorten en nog meer vormen en samenstellingen. Niet alleen kant-en-klaar verkrijgbaar, maar ook maatwerk.

Vloeiend combinatiespel

Daarom combineren veel vakmensen tegenwoordig betonpalen en Zweeds rabat met zwarte schermen. Om maar even een voorbeeld van vloeiend combinatiespel te noemen. Een van dé trends van dit moment is een strak scherm; door planken horizontaal of verticaal over de palen te monteren, en niet tussen de palen.

Tot ziens… Maar hopelijk niet bij de Rijdende Rechter

Tot slot iets heel anders, maar wel heel belangrijk: er zijn natuurlijk regels voor het plaatsen van schuttingen en andere vormen van erfafscheiding. En het laatste wat je natuurlijk wilt is die klant – en jouw harde werk - terugzien bij een aflevering van De Rijdende Rechter…  Als vakman is het dan ook jouw morele taak om klanten in de voorbereidende fase te wijzen op die regels. Bijvoorbeeld wanneer ze een bestaande schutting of muur – die op de erfgrens staat - willen vervangen.

Welke vorm van erfafscheiding je klant ook wenst; voor alle soorten, maten en materialen kun je aankloppen bij jouw Bouwcenter!