De comeback van een visgraatvloer

Je kent ze wel. Die prachtige visgraatvloeren in statige herenhuizen. Instant chique. Hoewel de vloeren een tijdje uit het zicht verdwenen waren, zijn ze nu terug. En hoe! De klassieker is wel in een nieuw jasje gestoken. En het mooie: praktisch geschikt voor iedere woonstijl. We vertellen je graag meer over deze icoon onder de houten vloeren: de visgraatvloer.

Visgraat is een legvorm

Visgraat parket wordt gelegd in een patroonvorm. De planken zijn allemaal even lang en breed en worden in een hoek van 90 graden gelegd. De kopse zijde van de bovenkant ligt zo haaks tegen de lange zijde van de plank ernaast. Dit patroon herhaalt zich in de kamer, helemaal tot aan de wand. Wat overblijft is een speels patroon, hét kenmerk van een visgraat vloer. En kies je voor een hoge plint? Dan zorg je direct voor dat heerlijke jaren ’20 stijltje. Tegenwoordig kun je de planken in diverse kleuren, afmetingen en afwerkmethodes krijgen, zodat ze in ieder interieur passen.

Je zorgt voor een ruimtelijk effect als je de visgraatvloer helemaal in je woning doortrekt

Visgraat anno nu

Visgraatvloeren worden veelal voorbehandeld. Ze worden geborsteld en geschraapt voor dat karakteristieke en verouderde effect. Wat te denken van een gerookte en verouderde eikenhouten vloer. Prachtig in een landelijke of moderne setting. Denk hierbij vooral in donkere uitvoeringen. Robuust en stoer. Heb je liever de look-and-feel van een industrieel loft? Geen probleem! Combineer de vloer dan met meubels van doorleefd hout en metaal en geef de wanden een betonlook voor dat rauwe randje. Et voilà: jouw stadse interieur in een handomdraai. Uiteraard met een vloer waarop geleefd mag worden.  

Voor de liefhebber: klassieke visgraat vloeren

Ben jij meer op zoek naar een klassieke visgraat vloer? En wil je jouw interieur een stijlvolle boost geven? Dan kun je natuurlijk ook voor de klassieke variant gaan. Deze planken krijgen geen voorbehandeling. Het resultaat? Een strakke plank dat rust brengt in ieder interieur, ondanks het motief. Deze vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, bijvoorbeeld eiken, kersen of walnoot. Ze sluiten naadloos aan in ieder interieur: van tijdloos klassiek naar strak modern. 

Visgraat vloeren bij Bouwcenter

Ben je verliefd op een visgraten vloer anno nu? Voorbehandeld eiken voor in jouw retro loft? Of ga je voor een klassieke visgraat vloer, prachtig in jouw landelijke woning. Voor welke visgraten vloer je ook gaat, bij Bouwcenter ben je aan het juiste adres. Bouwcenter biedt een breed assortiment visgraten vloeren, verschillend in maten, afwerkingen, kleuren en prijs. Passend bij ieder budget en woonwens. Bezoek snel een van onze showrooms en laat je inspireren. Onze medewerkers staan voor je klaar om, samen met jou, jouw droomvloer te kiezen. Een vloer waar je de rest van je leven plezier van hebt. 

Terug naar inspiratieblogs

Contact

Neem direct contact op met een Bouwcenter-vestiging voor meer informatie.

neem contact op