De trends in laminaatvloeren

Laminaat is populair. Heel populair. En dat is niet gek, want laminaat is niet van echt hout te onderscheiden en bijzonder onderhoudsvriendelijk. Vanwege de ongekende populariteit zijn trends onvermijdelijk. Juist in de wereld van laminaat. We sommen graag de nieuwste trends voor je op.

Lichte kleuren laminaat

Heb jij een kleine kamer en wil je graag een gebruiksvriendelijke vloer? Budgetproof? Helemaal top! Dan is white wash laminaat wellicht iets voor jou. Door de gebleekte uitstraling blijft de houtnerf zichtbaar. Top, wanneer je voor 100% gaat voor de charme van hout. En natuurlijk fijn dat dit type laminaat jouw kamer optisch groter doet lijken. White wash laminaat heeft een vrij neutrale look en past vrijwel in ieder interieur. Van brocant landelijk naar stijlvol klassiek. Kies het zo licht als je wilt, want white wash is in veel kleurgradaties verkrijgbaar. Van vrijwel compleet wit tot white wash waarbij de houtnerf nog goed zichtbaar is.

White wash laminaat heeft een vrij neutrale look en past vrijwel in ieder interieur

Grey wash vloer

Ben je verliefd op de charme van een eiken houten vloer? Maar zie je op tegen het onderhoud? Dan biedt een grey wash laminaat de oplossing. Grey wash laminaat is door zijn natuurlijke beige tint niet te onderscheiden van de natuurlijke variant. Werkelijk prachtig in een landelijke ingericht huis. Denk Riviera Maison, open haard, rustiek houten tafels en uitnodigende bank. Maar, omdat deze kleur niet te aanwezig is, ook goed te combineren met andere stijlen. Grey wash laminaat zie je, net als zijn lichtere zusje, veelal in kleinere ruimtes. Fijn, want de lichte kleur geeft jouw kamer direct een ruimtelijk effect.

Laminaat met textuur

Tja, wie is er nou niet fan van een houten vloer? De knoestjes, de warmte: een houten vloer leeft. Niet alleen dit jaar, ook komend jaar is een laminaatvloer met sfeer en karakter de trend. Denk dan vooral aan de laminaat met de meest rustieke houtsortering. Door de zichtbare houtstructuur en authentieke tekeningen, ontstaat er direct kleurverschil. Het resultaat? Je ziet nauwelijks verschil met een echte houten vloer. Een ander bijkomend voordeel is dat je kamer een stoere uitstraling krijgt door de opvallende noesten, scheuren en lijnen. Gezelligheid gegarandeerd!    

Kleurverschil in laminaat

Je kunt kiezen voor een effen laminaatvloer. Maar voor wie dit net te safe is, kan zich vergapen aan laminaatvloeren met kleurverschil. Lekker speels en een beetje gedurfd. Kies voor een basiskleur met afwijkende tinten in het patroon. Zo creëer je gezelligheid, sfeer en hou je de rust in het interieur. Bij een laminaatvloer met eiken design is dit effect bijvoorbeeld goed zichtbaar, helemaal omdat eiken van zichzelf meerdere kleuren in zich heeft.

Laminaat bij Bouwcenter

Heb je jouw oog laten vallen op een lichte vloer? Of ga je voor grey wash, laminaat met textuur of kleurverschil? Voor welk laminaat je ook kiest, bij Bouwcenter ben je aan het juiste adres. Bouwcenter biedt een breed assortiment laminaat, passend bij ieder interieur en budget. Of je nu gaat voor laminaat met meerdere kleurscharkeringen of een effen laminaat. Bezoek snel een van onze showrooms en laat je inspireren. Onze adviseurs staan voor je klaar om, samen met jou, een droomvloer te kiezen. 

Terug naar inspiratieblogs

Contact

Neem direct contact op met een Bouwcenter-vestiging voor meer informatie.

neem contact op