Keramische tegels: helemaal van deze tijd

Less is more. Een uitspraak die alles zegt over een modern interieur. In een modern interieur gaat het om de kunst van het weglaten. Geen overbodige franjes of tierelantijntjes, maar strakke geometrische vormen. Hierdoor ontstaat een gebalanceerd en rustig geheel. Moderne keramische tegels onderstrepen dat gevoel: grote vlakken in strakke lijnen of keramische stroken in hout- of betonlook. Daarnaast hebben moderne keramische tegels vaak een gerectificeerde afwerking. De tegels zijn in kaarsrechte hoeken gezaagd, waardoor maar een minimale voeg nodig is. Want minder is meer, in een modern interieur. 

Keramische tegels in een modern interieur

Kies je voor een modern interieur, dan kies je voor een inrichting van nu. In deze woonstijl vind je materialen als leer, hoogglanslak, staal, glas en rvs. Neem plaats op de organisch vormgegeven fauteuil, zet je kop koffie neer op jouw strak vormgegeven koffietafel en geniet van het rustige kleurenpallet, zorgvuldig op elkaar afgestemd. Voer dit pallet door op de vloer en kies voor moderne keramische tegels, bijvoorbeeld in betonlook. Zo hou je jouw interieur rustig en in balans. Het resultaat? Echte grote designstukken vallen zo direct in het oog. Ontwerp dat gezien mag worden!

Moderne keramische tegels en designstukken zijn een match made in heaven

Soorten moderne keramische tegels: de betonlook tegel tot leisteen

Woon je in trendy loft en geef je de voorkeur aan een strak interieur? Dan kies je bij uitstek voor een keramische tegel in betonlook. Deze tegel versterkt het stoere, industriële en moderne karakter van jouw woning. Kies bij voorkeur voor grote vierkante tegels van 60 x 60 cm met een minimale voeg voor een cleane uitstraling. Bijkomend voordeel is dat je woonkamer groter oogt door het gebruik van grote tegels. Val je meer op een keramische steen met reliëf? Dan zit je goed met leisteen. Kies voor een neutrale tegelvloer in effen tinten, bijvoorbeeld een donkergrijze of zwarte leisteen. Prachtig in combinatie met chromen accenten of stalen accessoires. 

De laatste trend: een moderne keramische steen in marmerlook

Marmer is een prachtig natuurproduct en kom je steeds vaker tegen in moderne interieurs. Zowel in accessoires als in tegelvloeren. Keramische tegels in marmerlook vind je in allerlei soorten, maten en patronen. Van smalle stroken tot indrukwekkend grote tegels. Keramische tegels in marmerlook zijn chique en staan prachtig in een groot, modern en licht appartement. Heb je een kleinere woning? Ook dan zijn er prachtige keramische tegels in marmerlook te vinden voor die sophisticated look. Marmertegels kunnen zowel op de vloer- als op de wand voor een uniform effect. Dat brengt rust en balans in jouw modern interieur.

Keramische tegels in modern interieur: zoek contrasten

In een modern interieur draait alles om vorm. Geometrisch, strak en veelal in één kleur. Een witte tegel is daarom altijd een goede basis. Het geeft een lichte en cleane uitstraling aan jouw living. Accenten breng je aan met subtiele tegels in grafisch decor, een ander reliëf, afwijkende kleur, tegelstroken of mozaïek. Contrasten zoek je niet alleen in kleur, ook in afwerking. Glanzend op de muur bijvoorbeeld, mat op de vloer.  Zo creëer je een speels en grafisch effect en zorg je voor afwisseling in jouw modern interieur. 

Keramische tegels bij Bouwcenter

Moderne keramische tegels vind je in een grote diversiteit aan maten, kleuren, groottes, afwerkingen en dessins. Van beton- tot marmerlook, mat en glans tot glad en reliëf. Voor welke tegelstijl je ook gaat, bij Bouwcenter ben je aan het juiste adres. Bezoek één van onze showrooms en laat je inspireren. Onze adviseurs staan voor je klaar om, samen met jouw, jouw droomtegel uit te zoeken. Ontdek de mooiste vloeren voor jouw interieur. Een keramische tegel zoals jij. 

Terug naar inspiratieblogs

Contact

Neem direct contact op met een Bouwcenter-vestiging voor meer informatie.

neem contact op