de 4 voordelen van keramische tegels

In de gang, in de keuken of in de badkamer… inmiddels weten we het zeker. Keramische tegels zijn niet alleen praktisch en makkelijk in onderhoud, maar óók veelzijdig. Je kunt er écht alle woonstijlen mee creëren; van gezellig landelijk tot stoer industrieel. Voor iedere woonstijl is er wel een passende keramische tegel. Tegels zijn echt óveral welkom in huis, zowel aan de wand als op de vloer. Nog niet overtuigd? We zetten de 4 grootste voordelen van tegels voor je op een rij.

1. Ruime keuze

Ben je een gezelligheidsdier en hou je van warme natuurlijke materialen? Grote kans dat je op slag verliefd wordt op grote houtlook tegels. Dé instant sfeermaker. Of ben je meer van het stoere industriële? Tja, dan val je als een blok voor betontegels. Voor welke stijl je ook gaat, er is altijd wel een tegel te vinden die je hart doet overslaan. Je kunt kiezen uit 2 soorten: keramische- en natuursteentegels. De tweede variant is een natuursteen en daarom uniek in zijn soort. Keramische tegels zijn gebakken en bestaan uit aarde en mineralen, te verkrijgen in alle soorten en maten. 

Een keramische tegel past in ieder interieur. Van stoer tot romantisch en landelijk. 

2. Warme voeten

Bang dat je met keramische tegels last hebt van koude voeten? Niet nodig! Hoewel keramische tegels op zichzelf redelijk koud zijn, kunnen ze prima warmte geleiden. Onder een tegelvloer kun je eenvoudig vloerverwarming aanleggen. Vind je dit niet genoeg? Dan leg je er toch een heerlijk vloerkleed overheen? Dit brengt naast de nodige warmte ook direct gezelligheid. De warmte van de vloerverwarming komt hier goed doorheen. Twee vliegen in één klap.

3. Makkelijk schoonmaken en vlekbestendig

Tegels zijn uiterst hygiënisch, omdat ze water- en vlekbestendig zijn. Handig! Heb je knoeiers in huis of ben je zelf een brokkenpiloot? Geen nood! Bij keramische tegels is dit geen probleem. Regelmatig stofzuigen en wekelijks dweilen zijn de truc. Kies bij voorkeur een reinigingsproduct dat zo neutraal mogelijk is. Je slaat hiermee twee vliegen in één klap: enerzijds reinig je de vloer en anderzijds breng je een beschermend laagje aan. Gaat je voorkeur uit naar natuursteen tegels? Dan is het aan te raden de tegels bij het plaatsen te impregneren voor de extra beschermlaag. 

4. Kras- en slijtvast

Keramische tegels worden gemaakt uit een kleimengsel, dat onder grote druk wordt geperst en bij hoge temperaturen wordt gebakken. Door dit specifieke productieproces ontstaat een oersterke tegel. Een compacte tegel, ongevoelig voor vlekken, krassen of vocht. Met andere woorden: een tegel die lang meegaat en die je zowel in de woonkamer én in vochtige ruimtes kunt leggen. Kortom: een vloer waar je lang plezier van hebt. 

Keramische tegels bij Bouwcenter

Ben jij op zoek naar een duurzame vloer? Eén die krasvast is en makkelijk schoon te maken? Bijvoorbeeld een charmante houtlook tegel, niet van echt te onderscheiden? Of een stoere betonlook tegel voor jouw industriële interieur? Voor welke keramische tegel je ook gaat, bij Bouwcenter ben je aan het juiste adres. Wij hebben een breed assortiment keramische tegels, variërend in maat, prijs en stijl. Voor iedere woonstijl een passende tegel. Bezoek snel één van onze showrooms en laat je inspireren. Onze medewerkers staan voor je klaar om, samen met jou, jouw droomvloer uit te zoeken. Een vloer zoals jij. 

Terug naar inspiratieblogs

Contact

Neem direct contact op met een Bouwcenter-vestiging voor meer informatie.

neem contact op