klassieke badkamer uitzoeken: 7 tips

Badderen, tanden poetsen, relaxen en douchen. We doen het allemaal in een badkamer. Onmisbaar in jouw interieur. Maar hoe maak je van jouw klassieke badkamer iets bijzonders? En hoe zorg je ervoor dat je de juiste badkamer kiest? Eén die perfect past bij jouw badkamerrituelen? Het begint bij een plan. We zetten graag alles voor je op een rij, zodat jij ultiem kunt genieten van jouw klassieke badkamer. Voor nu én in de toekomst.

1. Een moodboard

Het is belangrijk om van tevoren in kaart te brengen wat jouw wensen zijn. Ga je voor een authentieke klassieke badkamer met een bad op pootjes óf kies je voor een klassieke badkamer met moderne invloeden? Het begint bij een moodboard. Maak een moodboard op papier of struin door Pinterest. Hier kun je mooie ideeën opdoen én zelf een digitaal moodboard aanmaken. Maak een kleuren- en materialenpalet. Handig wanneer je op pad gaat voor bijvoorbeeld tegels of accessoires.

 2. Indeling 

De meeste mensen willen het liefst een ruimtelijke badkamer. Helemaal wanneer je een mooi klassiek bad wilt plaatsen of wilt genieten van een verkwikkende inloopdouche. We snappen het. Maar weet je dat het goedkoper is om de indeling van je klassieke badkamer hetzelfde te houden? Dan hoef je namelijk ook geen leidingwerk te verleggen. Wil je toch een andere indeling? Bekijk dan vroeg in het proces of dit mogelijk is en wat de kosten hiervan zijn. Zo kun je een goede afweging maken. 

Je bespaart kosten als je de indeling hetzelfde laat. Leidingwerk verleggen is prijzig.

3. Bad op pootjes of inloopdouche

Het is geen makkelijke opgave: kiezen voor een bad of douche. Of misschien wel beiden als je genoeg ruimte hebt. Neem jouw eigen ervaringen als uitgangspunt. Bekijk bijvoorbeeld eens de badkamer van je favoriete hotel. Erger je jezelf groen en geel aan het opstapje van de douchebak? Ga je graag in bad na een drukke dag? Klopt je hart sneller bij een losstaand bad op pootjes of ga je voor een ingebouwd bad? Allemaal zaken waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van het juiste sanitair voor jouw klassieke badkamer. 

4. Het toilet

Het toilet is een eyecatcher, zéker in een klassieke badkamer. Belangrijk dus om eens goed om je heen te kijken. Tegenwoordig kun je kiezen uit een breed scala: van een ultramoderne randloze douchewc tot een klassieke keramieken wc met houten kasteelzitting. Kies je voor de eerste optie, dan kies je voor een uitermate hygiënische variant. Dit toilet heeft geen spoelrand en is dus makkelijk schoon te maken. De tweede variant sluit qua look-and-feel naadloos aan bij een klassieke badkamer. Tijdloos en elegant. 

5. Tegeltje, tegeltje aan de wand 

Grote tegels, kleine tegels, met reliëf of zonder, in één kleur of multicolour, met print of zonder, glanzend of mat.....zie jij door de bomen het bos nog? Welke tegel bij jouw klassieke badkamer past is natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak. In een klassieke badkamer staan zwart/wit geblokte tegels prachtig op de vloer. Of bijvoorbeeld klassiek graniet of sfeervol rijk gedecoreerde Portugeese tegels. Keuze genoeg. Maar denk vooral ook aan de praktische zaken. Heb je bijvoorbeeld een kleine badkamer? Kies dan voor lichte kleuren op de vloer en wand. Kies je voor grotere tegels, dan lijkt jouw badkamer optisch groter. Voor de badkamervloer kies je bij voorkeur voor antislip tegels. Zo voorkom je gevaarlijke uitglijpartijen.

6. Badkamermeubel

Als je kiest voor een badkamermeubel, dan is het goed om te beseffen welke spullen een plekje moeten krijgen. Heb je veel favoriete cosmeticaproducten of gewoon een groot gezin? Dan is het handig om te kiezen voor veel lades, omdat die lekker overzichtelijk zijn. En is het ’s ochtends altijd spitsuur? Dan is een dubbele wastafel écht iets voor jou. Samen je tanden poetsen. Gezellig en efficiënt. Natuurlijk kies je ook een badkamermeubel in de stijl van jouw klassieke badkamer. Bijvoorbeeld een model met paneeldeurtjes en sierlijk deurbeslag. Erg chique en bijzonder stijlvol. Precies zoals jouw klassieke badkamer. 

7. Verlichting

Verlichting doet veel met een ruimte. Met het juiste lampje breng je veel sfeer in de badkamer. Exact wat je wilt in jouw klassieke badkamer. Maar, náást sfeervol, moet verlichting natuurlijk ook voldoende licht geven in de ochtend. Niets vervelender als je make-up niet precies is opgebracht. Ga bij het kiezen van de juiste verlichting uit van de functie. Heb je veel licht in jouw badkamer of juist niet? Moet het licht dimbaar zijn? Heeft je spiegel ingebouwde led-verlichting? Koop alleen lampen die speciaal voor de badkamer gemaakt zijn.Sierlijk gedraaide wandarmaturen staan prachtig in een klassieke badkamer. Of juist meer industriële wandlampen voor een eigentijdse look. 

Klassieke badkamers bij Bouwcenter

Ben jij op zoek naar een klassieke badkamer? Bijvoorbeeld één met vrijstaand bad op pootjes en dubbele wastafel voor de drukke ochtendspits? Of ben je meer op zoek naar een ruime inloopdouche, inclusief klassieke wand- en vloertegel? Voor welke stijl klassieke badkamer je ook gaat, bij Bouwcenter ben je aan het juiste adres. Onze adviseurs staan voor je klaar om jou te begeleiden naar jouw droombadkamer. Alle expertise is in huis om je goed te informeren, zodat jij de juiste keuzes kunt maken. Voor informatie over bad of douche, badkamermeubels, sanitair, keramische tegels én verlichting kun je bij ons terecht. Bezoek daarom snel één van onze showrooms en laat je inspireren. 

Terug naar inspiratieblogs

Contact

Neem direct contact op met een Bouwcenter-vestiging voor meer informatie.

Neem contact op