Heb jij planten in je badkamer?

Hoe groot of luxe je badkamer ook is, iedereen heeft weleens behoefte aan een wellness-gevoel. De badkamer is toch dé plek om even op adem te komen. Een plant kan zorgen voor extra zuurstof, en natuurlijk voor een frisse, groene kleur. Maar niet iedere plant gedijt goed in een vochtige ruimte. Daarom hebben we deze top-10 gemaakt van geschikte planten voor in jouw badkamer!

1. Aglaonema Silver Bay

Volgens NASA is de Aglaonema Silver Bay een van de beste, luchtzuiverende planten die er bestaat! Een ware blikvanger in elke ruimte, met die grote bladeren en dat bijzondere patroon. Deze plant is makkelijk in onderhoud, want heeft weinig water nodig. Let wel op dat je ‘m niet vol in de zon zet, liever in dehalfschaduw.

aglaonema-silver-bay.png

2. Graslelie (Chlorophytum)

De graslelie is een wat dorstiger type dan, graag twee keer in de week water geven en een keertje in de week sproeien. Verder heb je er weinig omkijken naar en de graslelie is natuurlijk ook bepaald geen sta in de weg. Beschouw het potje graslelie maar als een natuurlijke luchtverfrisser!

graslelie.png

3. Krulvaren (Nephrolepsis)

De Krulvaren, wie kent ‘m niet? De kosmopoliet onder de kamerplanten. Weliswaar een Griekse naam, maar komt van oorsprong uit Nieuw-Zeeland en Zuidoost-Azië. De krulvaren zuivert als geen ander de lucht in je badkamer, is zeer onderhoudsvriendelijk en ook nog eens leuk om naar te kijken, met die parmantige, felgroene bladeren. 

krulvaren.png

4. Gebedsplant (Ctenanthe Amagris)

Grijsgroen van boven, auberginekleur van onderen. Die eigenschappen springen in het oog bij de bladeren van de gebedsplant. Bij deze plant is het belangrijk om de aarde vochtig te houden, maar pas ook op dat je ‘m niet te veel water geeft. Deze sterk luchtzuiverende, niet-giftige gebedsplant komt het beste tot z’n recht in de schaduw of halfschaduw.

gebedsplant.png

5. Philodendron Red Emerald

Sierlijke rode stelen en glanzende bladeren. Kenners weten dan meteen: dit gaat over de Philodendron Red Emerald! Een lust voor het oog, met Zuid-Amerikaans temperament. Staat het liefst in de schaduw, heeft weinig water nodig en is een van de beste luchtzuiveraars. Wel uitkijken met honden en katten, want deze plant is licht-giftig.

Philodendron-Red-Emerald.png

6. Blauwvaren (Phlebodium)

Bij een gezellige plant denk je aan de Blauwvaren. Met blaadjes die alle kanten opgroeien en er allemaal anders uitzien. Een plant met ongekende luchtzuiverende kwaliteiten, die geen direct zonlicht nodig heeft. Het is wel een dorstige plant. Qua voeding is een keer in de maand voldoende.

blauwvaren.png

7. Olifantsoor (Alocasia Zebrina)

Tja, de naam zegt het natuurlijk. Kijk eens naar die bladeren. De Olifantsoor heeft veel water nodig en staat graag in licht, maar niet in de volle zon. Komt oorspronkelijk uit Borneo, waar mensen deze planten eten en vooral dieren eronder schuilen. Deze licht-luchtzuiverende plant komt het best tot zijn recht in warmte en houdt niet van kou, dus houd ‘m uit de tocht.

olifantsoor.png

8. Paradijsvogelplant (Strelitzia Nicolai)

Eten, drinken en zonnebaden; dat zijn de belangrijkste levensbehoeften van de paradijsvogelplant. Met als belangrijk aandachtspunt dat deze licht-giftige plant in de zomer iedere twee weken plantenvoeding nodig heeft. Bijzonder aan paradijsvogelplant is de jungle-achtige uitstraling, met die grote bladeren.

paradijsvogel.png

9. Bananenplant (Musa Dwarf Cavendish)

Deze bananenplant bestaat voor tachtig procent uit water! Die imposante bladeren– met opvallend donkerpaarse patroon – van de bladeren stoten vocht uit, zodat de luchtvochtigheid in de kamer stijgt. Het is dan ook geen verrassing dat de bananenplant een dorstig type is. Een zonaanbidder ook, dus zet deze plant liever niet in de schaduw.

bananenplant.png

10. Lepelplant (Spathiphyllum)

Last but not least, de exotisch ogende lepelplant. Met die grote bladeren verhoogt deze plant niet alleen het zuurstofgehalte in de badkamer, maar haalt daarmee ook schadelijke stoffen uit de lucht. De enige tegenprestatie van jouw kant is dat je deze plant genoeg aandacht geeft. Veel water, niet te veel zonlicht. Met de juiste zorg kan de lepelplant zomaar jarenlang in je badkamer blijven staan!

blobid0.png

Weet je al welke plant thuishoort in jouw badkamer? We hopen in elk geval dat je met deze top-10 genoeg inspiratie hebt opgedaan om jouw badkamer op te fleuren! 

Ga terug naar inspiratie.
Ga terug naar woonnieuws 2022.