Organiseer je badkamer in stappen

Soms is er een plek in huis die je maar wat graag wilt restylen. Bijvoorbeeld omdat je ontspanning zoekt na een hectische dag. Even zen, dat is wat je wilt. De badkamer is dan de eerste plek waar je aan denkt. Niets zo vervelend als chaos en rommel. We geven je graag wat tips om je landelijke badkamer goed te structureren. 

Stap 1: #Rommelruimen

Jouw landelijke badkamer is natuurlijk een heerlijke plek in huis. Even in de ochtend lekker opstarten of ’s avonds na het werk ontspannen badderen. Rommel werkt dan niet mee aan het ontspanningsproces. En hoewel je fan bent van verzorgings- en stylingsproducten, wil je deze natuurlijk niet vol in het zicht hebben. Wees daarom streng voor jezelf. Baan je een weg door alle spullen in de badkamer en gooi oude toiletspullen weg. Heb je ze al maanden niet meer aangeraakt? Time to go. Heb je grote stylingsproducten nog in de verpakking zitten? Bijvoorbeeld die fijne stijltang? Loos de verpakking. Dit geeft rust en ruimte. 

Loos verpakkingen. Dit brengt rust en ruimte in jouw badkamer 

Stap 2: #Zoek de logica

Weet je wat er kan blijven? Mooi! Dan is het nu tijd om je organisatietalent in te zetten. Bijvoorbeeld met het inrichten van je badkamerkast of lades. Spullen die je dagelijks gebruikt, plaats je bovenin. Makkelijk, want zo grijp je nooit mis. Slingerende mascara’s? Weg ermee. Gebruik kleine make-up tasjes om je meest favoriete make-up in op te bergen. Rol de handdoeken op om extra ruimte te besparen. Houten kisten zijn ook leuk als handdoeken spot. Prachtig, in combinatie met de rustieke stijl van jouw landelijke badkamer. 

Stap 3: #Landelijke accessoires in de spotlight

Jouw favoriete artikelen verdienen natuurlijk een plek in de spotlight. Helemaal in jouw landelijke badkamer, waarbij je details niet schuwt. Wat te denken van een prachtig houten krukje op stalen pootjes? Ideaal om je badschuim op uit te stallen. Of bijvoorbeeld een rustieke ladder voor jouw mooie hammam doeken? Erg decoratief en bijzonder praktisch. Verzamel kleinere items als wattenstaafjes in mooie rieten mandjes. Gezellig en sfeervol. Mooie flessen en producten mogen ook zeker gezien worden. Maak waar kan groepjes van drie, dit zorgt voor rust. Maak het geheel af met een aantal planten. Een fijn plaatje dat leven in jouw landelijke badkamer brengt.  

Tip: heb je weinig opbergruimte? Ruim je kledingkast dan in met handdoeken. Deze nemen onnodig veel plek in. Hou ze uit het zicht. 

Landelijke badkamers bij Bouwcenter

Ben jij op zoek naar een landelijke badkamer? Bijvoorbeeld één met veel kastruimte, waar je jouw mooiste spullen in kan opslaan? Of ben je op zoek naar een functionele landelijke badkamer, waar je alle ruimte efficiënt benut? Welke badkamer je ook zoekt, bij Bouwcenter ben je aan het juiste adres. Wij bieden een brede collectie landelijke badkamers, passend bij ieder budget en woonwens. Van klein- tot groot behuisd. Bezoek daarom snel één van onze showrooms. Onze adviseurs staan voor je klaar om, samen met jou, jouw droomkeuken uit te zoeken. 

Terug naar inspiratieblogs

Contact

Neem direct contact op met een Bouwcenter-vestiging voor meer informatie.

Neem contact op