De moderne wastafel inbouwkraan als eyecatcher

In een moderne badkamer draait alles om de kunst van het weglaten. Exit tierlantijntjes en overbodige details. Welkom ragfijne belijningen en serene rust. Een strakke inbouwkraan past perfect in deze trend. Geen opzichtige kraan, maar een prachtig weggewerkt exemplaar. Het liefst van chroom of rvs natuurlijk. We vertellen je graag alles over dit design fenomeen: de moderne inbouwkraan. 

Moderne inbouwkraan: strakke look en uiterst hygiënisch

Een moderne inbouwkraan is, zoals de naam het al zegt, voor een deel ingebouwd in de wand. Alleen de bediening, uitloop en het inbouwdeel zijn zichtbaar, de leidingen zijn netjes weggewerkt. Dit geeft een strakke look en zorgt ervoor dat de inbouwkraan makkelijk schoon te houden is. Super hygiënisch dus. Een inbouwkraan heeft namelijk weinig hoekjes waar vuil achter blijft hangen. Helemaal wanneer je voor een strakke, rechte inbouwkraan gaat. Twee vliegen in één klap: een strakke eyecatcher die je in één handomdraai schoonmaakt. 

Kies voor dezelfde inbouwkranen bij bad, douche- en wastafel. Zo bewaar je eenheid.   

Soorten inbouwkranen

Een moderne inbouwkraan vind je in vele soorten en maten. Van glimmend chroom tot mat rvs en compact tot uitgebreid. Ook kun je kiezen uit een inbouwkraan met één of twee hendels. Ga je voor een moderne inbouwkraan met één hendel? Dan kies je ervoor om het volume en de temperatuur met één hendel te bedienen. Dit vergroot het bedieningsgemak en zorgt ervoor dat de kraan nog minder ruimte inneemt boven jouw wastafel. Handig, met één beweging alles inregelen. 

Inbouwen van de kraan

Ben je verliefd op de luxe uitstraling van een inbouwkraan? Zie je deze helemaal boven jouw wastafel pronken? Realiseer je dan wel dat het plaatsen van een inbouwkraan arbeidsintensief is. Bij het monteren van een inbouwkraan wordt het binnenwerk van de kraan in de wand verwerkt. Met andere woorden: de muur wordt opengebroken. Heb je de ruimte niet voor het monteren van het binnenwerk? Dan biedt een gipsen voorzetwand uitkomst. Je creëert zo meer ruimte om de inbouwkraan te plaatsen. Hier gaan, zoals je begrijpt, meer arbeidskosten inzetten dan bij het plaatsen van een opbouwkraan. Duurder dus. Maar daar krijg je natuurlijk wel een prachtige inbouwkraan voor terug. Een echte eyecatcher! 

Moderne inbouwkranen bij Bouwcenter

Ben je verknocht aan de luxe en strakke uitstraling van een inbouwkraan? En wil je gaan voor een design exemplaar boven jouw moderne wastafel? Dan ben je bij Bouwcenter aan het juiste adres! Bouwcenter biedt een breed assortiment inbouwkranen: voor boven de wastafel, het bad- of de douche. En voor welke stijl je ook gaat, bij Bouwcenter slaag je altijd. Wij hebben inbouwkranen voor ieder budget en woonstijl. Bezoek snel een van onze showrooms en laat je adviseren door onze medewerkers. Zij helpen je graag bij het kiezen van de juiste inbouwkraan. Kom snel langs en laat je inspireren.  

Terug naar inspiratieblogs

Contact

Neem direct contact op met een Bouwcenter-vestiging voor meer informatie.

Neem contact op