Kiezen van een nieuw bad
Het is vaak het eerste waar je aan denkt als je een badkamer uitkiest: een bad. Helemaal in een klassieke badkamer. Waarschijnlijk mijmer je al over een vrijstaand bad. Of wellicht een ingebouwd bad, als je minder ruimte hebt. Wat is goed om mee te nemen in je overwegingen? En wat is handig om te weten, voordat je een mooi exemplaar uitzoekt? We vertellen je graag alles over het summum van wellness: het bad.
Soorten bad
Welk soort bad bij jou past, wordt grotendeels bepaald door de ruimte. En jouw persoonlijke stijl natuurlijk. Een vrijstaand bad op gedraaide pootjes past perfect in een klassieke badkamer. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is ruimte. Wil je een wat meer modernere uitstraling? Dan heb je een ruime keus uit moderne vrijstaande baden, bijvoorbeeld zonder pootjes. Een prachtige tegenhanger van jouw klassieke badkamer. Heb je weinig plek voor zo’n blikvanger, maar wil je wel genieten van een weldadig bad? Dat zijn er ook andere opties. De meest voorkomende is een rechte vorm. Maar er zijn veel variaties: halfrond, ovaal, zeshoekig. Een meerhoekig bad is de perfecte oplossing voor een kleinere badkamer.
Heb je een badkamer met schuin dak? Plaats het bad dan hieronder. Zo benut je de ‘loze ruimte’ ten volste
Lekker liggen of bubbelen
Nu je jouw stijl hebt bepaald en de ruimte is opgemeten, kies je voor een ligbad of bubbelbad. Bubbelbaden zijn er in verschillende maten en vormen, net als het ligbad. Daarnaast kun je kiezen uit drie jets. Een spasysteem werkt heerlijk relaxend, maar is niet geschikt voor mensen met rug-, spier- of gewrichtspijn, zoals een hydrosysteem. Kun je niet kiezen? Ga dan voor een combinatie. Beide systemen zijn afzonderlijk te gebruiken en variëren in straal. Heb je zin in een ontspannen avond? Dan kies je voor de lichte bubbels van het spasysteem. Stramme spieren, na een intens avondje sporten? Dan doet het hydrosysteem wonderen met zijn harde stralen.
Tips
- Let niet alleen op de lengte van het bad maar ook op de diepte en de bodemmaat. Dit bepaalt samen hoe ver je onder water zit. Voorbeeld: een bad van 160 cm lang en 60 cm diep kan meer onderdompelingsruimte bieden dan een bad van 180 cm lang een 50 cm diep.
- Heb je een badkamer met een schuin plafond? Deze badkamer is lastiger indelen, omdat je minder loopruimte hebt. Een bad plaatsen onder het schuine dak is een slimme optie. Zo benut je de ‘loze’ ruimte uitstekend.
- Wil je graag een bad, maar laat de ruimte het niet toe? Dan is een douche- en badcombinatie misschien wel een idee.
Klassiek bad bij Bouwcenter
Heb jij je oog laten vallen op een vrijstaand bad op pootjes? Of geef je liever de voorkeur aan een strakke variant? Heb je weinig ruimte, maar wil je wel lekker in bad? Ga je dus voor een douche- en badcombinatie of wil je een ingebouwd bad en een afzonderlijke douche? Iedereen heeft andere voorkeuren. En dat begrijpen wij van Bouwcenter als geen ander. Daarom hebben wij een uitgebreide collectie baden in verschillende stijlen, passend bij ieder budget en woonwens. Van klassiek tot modern en minimalistisch, voor ieder wat wils. Wij helpen je graag bij het maken van keuzes, zodat jij straks kunt genieten van een welverdiend bad. Natuurlijk in een badkamer, waar jij je helemaal thuis voelt. Bezoek snel één van onze showrooms en laat je inspireren.
Deel dit artikel
Contact
Neem direct contact op met een Bouwcenter-vestiging voor meer informatie.