Landelijke badkamertrend: Botanical

Een landelijke badkamer staat bol van authentieke elementen. Warme tinten, houten meubels en ronde vormen kom je veel tegen. Een trend die hier naadloos op aansluit is de Botanical Trend. Sterk geïnspireerd op al het moois dat de natuur te bieden heeft. De tuin in huis, dat is het devies. Prachtig, in een landelijke badkamer. Maar hoe doe je dat nou: de natuur naar je landelijke badkamer halen? We geven je graag wat tips.

Tuin en interieur versmelten

Tuin en interieur lopen steeds meer in elkaar over. In 2017 zet deze trend stevig door in de badkamer. Botanical Bath heeft een basisfilosofie: de natuur heeft alles voor ons ontworpen. Vaak een plek waar we helemaal tot rust komen. Waarom niet naar binnenhalen dan?  Ronde vormen, natuurlijke lijnen, aardetinten en natuurlijk veel groen. Je creëert hiermee in een handomdraai een unieke en rustgevende badkamer. 

Go green!

Weet je wat zo fijn is aan de Botanical Trend? Je kunt zoveel planten in huis halen als je zelf wilt. Je voegt hiermee direct kleur toe aan jouw landelijke badkamer. Heb je een kleine badkamer? Dan kun je met een kamerplant of mooie verzameling vetplantjes al een verschil maken. Prachtig, en makkelijk in onderhoud. Maak je liever een groter statement? Zet dan een bonte verzameling planten bij elkaar, het liefst verschillende soorten in verschillende hoogtes. Dit geeft een speels effect.  Heb je genoeg ruimte en wil je al-the-way gaan? Dan staat een volledig groene wand ook prachtig. Mooi als afscheiding van bijvoorbeeld een inloopdouche. Denk er wel aan dat niet iedere plant fan is van een hoge temperaturen en luchtvochtigheid. Krulplanten, venushaar en zebragras zijn planten die goed gedijen in een landelijke badkamer.

Ga je al the way? Kies dan voor een groene wand. Mooi als afscheiding van een inloopdouche

Tip: heb je een kleine badkamer? Dan maak je met een verzameling vetplantjes al verschil. Prachtig, en makkelijk in onderhoud. 

Rustieke accessoires

In een landelijke badkamer kom je veel houten elementen tegen. Het is prachtig dit te complementeren, bijvoorbeeld met hoge gevlochten manden met grafische print. Stoer, speels en stijlvol. Andere accessoires staan ook geweldig bij de Botanical Trend. Wat te denken van koperen tandenborstelhouders. Prachtig, in combinatie met alle groentinten die je hebt verwerkt. Of, als je al the way gaat, een koperkleurig bad. Zet er voor de sier een aantal apothekersflessen bij voor jouw eigen unieke touch. Wedden dat je meer in je landelijke badkamer te vinden bent, dan in de tuin..?

Landelijke badkamers bij Bouwcenter

Hou je van een echt landelijke badkamer met veel houten details? Of gaat je voorkeur meer naar een landelijke badkamer met moderne invloeden? Wil je een warme of wat koelere uitstraling? Is luxe voor jou belangrijk of hou je het liever eenvoudig? Iedereen heeft voorkeuren en daarom heeft Bouwcenter een uitgebreide collectie badkamers met verschillende stijlen en sferen. Wij helpen je graag bij het maken van je keuzes, zodat je straks kunt genieten van jouw droombadkamer. Bezoek snel één van onze showrooms en laat je adviseren door onze medewerkers. We helpen je graag op weg naar jouw droom badkamer. 

Terug naar inspiratieblogs

Contact

Neem direct contact op met een Bouwcenter-vestiging voor meer informatie.

Neem contact op