Douchen in een moderne badkamer

Douchen is één van onze dagelijkse rituelen. Je hebt maar een paar minuten nodig om te ontspannen. Heerlijk om je dag zo te starten of te eindigen. Het douchecomfort neemt steeds meer toe en we nemen letterlijk meer tijd om te douchen. Ook de douchebeleving zelf verandert. Dankzij grotere douchekoppen, wisselende straalsoorten en plafonddouches wordt jouw doucheritueel een echte wellness ervaring.   

Douchen in een moderne badkamer

De douche neemt een centrale plek in binnen een moderne badkamer. Het geeft niet alleen een moderne uitstraling, maar is ook perfect aan te passen naar jouw eigen stijl en wensen. Je kunt kiezen voor een open douche, semi-open of gesloten variant. Een gesloten douche heeft zo zijn voordelen. Je badkamer blijft altijd droog en je kunt na het douchen heerlijk nagenieten van de warmte die wordt vastgehouden in de douchecabine. Kies je voor een open douche? Bijvoorbeeld omdat je hierdoor één geheel creëert met de rest van de badkamer? Prachtig! Je schrapt hiermee de elementen die de aandacht afleiden van de badkamer in zijn geheel. Dit geeft een ruimtelijk en rustgevend effect, dé elementen van een moderne badkamer. Denk er wel bij na dat je badkamer frisser en vochtiger is. Dit kun je oplossen door mechanische ventilatie aan te brengen, de meest simpele oplossing tegen schimmelvorming. 

Creëer  ruimtelijkheid met een open douche. Pure ontspanning in een rustgevend ruimte

Douchewand of cabine

Een douchewand kent vele verschijningen. Groot, klein, (recht)hoekig of rond, profielloos of met stevige greep(lijst), in helder of gekleurd glas en met draai-, nis- of schuifdeuren of een vrijstaande wand voor het creëren van een moderne inloopdouche. Bij een moderne badkamer draait het om heldere belijning en het weglaten van details. Bij moderne badkamers staat een heldere glazen douchewand prachtig, semi-open of volledig gesloten. Het liefst zonder greep, voor dat strakke karakter. Ga je voor gemak en wil je liever met greep? Dan biedt een rvs greep de oplossing. Prachtig, in combinatie met een grote glazen pui. En ga je voor dat extra beetje wellness? Denk dan eens aan een stoomcabine. Goed voor de spieren en heerlijk relaxed na een lange dag werken. 

Moderne douches bij Bouwcenter

Voor optimaal ontspannen hoef je niet langer een sauna of spa te bezoeken. Integendeel! De nieuwste douches bevatten alle elementen om jouw badkamer om te toveren tot een spa aan huis. Bij Bouwcenter vind je een ruim assortiment badkamer garnituur; van douchewanden tot stortdouche. Passend bij ieder budget en woonstijl. Bezoek snel één van onze showrooms. Onze medewerkers staan klaar om jou te helpen. Op weg naar jouw droombadkamer. 

Terug naar inspiratieblogs

Contact

Neem direct contact op met een Bouwcenter-vestiging voor meer informatie.

Neem contact op