Regendouche kopen: hier moet je op letten

Ben jij toe aan een nieuwe douche? En heb je jouw oog laten vallen op een regendouche? Dan kies je voor een pure wellness sensatie. De kop van een regendouche heeft een grote diameter. Zo sta je altijd onder een weldadige grote straal. Toch is het verstandig om eerst te inventariseren wat er bij de aanschaf en installatie komt kijken, voordat je overgaat tot aankoop. We vertellen je graag alles over de hit onder douchen: de regendouche.

Eisen voor de warmwaterinstallatie  

Hoe groter de douchekop, des te meer water deze nodig heeft om op volle kracht te sproeien. Een reguliere kop verbruikt circa 11 liter per minuut, terwijl een regendouche al snel 25 liter nodig heeft. Het is belangrijk om te kijken of je warmwaterproductie geschikt is voor een regendouche. Is dit niet het geval, dan zijn er een aantal oplossingen zoals boilers, geisers of een cv-ketel met meer vermogen.

 

Optie 1: boiler geschikt voor de regendouche

Je kunt ervoor kiezen om een nieuwe boiler aan te schaffen voor je regendouche. Een boiler geeft extra vermogen aan jouw huidige verwarmingsinstallatie, waardoor je meer warm water per minuut tot je beschikking hebt. Het grote voordeel van een boiler is dat je deze overal kunt plaatsen waar water en elektra is. Daarnaast heb je ook weinig omkijken naar het onderhoud.

Optie 2: geiser geschikt voor de regendouche

Je kunt bij de aanschaf van een regendouche ook kiezen voor een geiser. Een geiser geeft snel én onbeperkt warm water. Je hebt dus altijd voldoende warm water voor die welverdiende wellness ervaring. Daarnaast is een geiser zuiniger dan een boiler. Raadpleeg altijd een installateur om te kijken welke toepassing het best aansluit op jouw persoonlijke situatie.

Optie 3: een cv-ketel met meer vermogen

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een nieuwe combi-ketel. Een combiketel is een cv-ketel en boiler ineen. Zo geniet je van een behaaglijk warm huis en een heerlijke douche. Kortom: warmwatervoorziening voor je hele huis. Als je een nieuwe ketel aanschaft, dan is dit wel de duurste optie, in vergelijking met een geiser of boiler. Maar kies je voor een hr-ketel, dan bespaar je na aanschaf direct op energiekosten.

Opbouw- of inbouwregendouche

Ga je verbouwen of renoveren? Dan kun je ervoor kiezen om jouw regendouche in te laten bouwen, bijvoorbeeld vanuit de wand of het plafond. Mooi weggewerkt en trés modern! Er komt wel wat hak- en breekwerk aan te pas, maar dan heb je wel een prachtige douche. Ga je voor het alternatief, dus een opbouwdouche? Hou er dan wel rekening mee dat je de douchestang ziet. Geen probleem natuurlijk, als je maar kiest voor een exemplaar dat naadloos aansluit bij het geheel. Daarnaast is het de goedkopere variant, omdat er niet gesloopt hoeft te worden.

Regendouche bij Bouwcenter

Ben jij op zoek naar een regendouche? Bijvoorbeeld een mooie inbouwregendouche voor een strak effect? Of juist een opbouwregendouche met glanzende finish voor een klassieke uitstraling? Voor welke regendouche je ook gaat, bij Bouwcenter ben je altijd aan het juiste adres! Bij ons vind je een ruim assortiment regendouches, passend bij elke woonstijl en bij ieder budget. Kom snel langs in één van onze showrooms en laat je inspireren.

Terug naar inspiratieblogs