Zo maak je een moodboard

Stel: je hebt het huis van je dromen gekocht. Check. Dan ga je voor je nieuwe stulp op zoek naar een nieuwe badkamer. Een klassieke badkamer zie je wel zitten, alleen de uitwerking…Sierlijke kranen, een vrijstaand bad: dat heb je voor ogen. Maar de rest staat nog niet helder op je netvlies. Een moodboard helpt je bij het visualiseren van je klassieke badkamer. Van kleur op de wand tot sanitair en materiaalgebruik. Handig en leuk. We geven je graag wat tips bij het maken van een moodboard, zodat je lekker aan de slag kunt.

Wat is een moodboard?

Een moodboard is een compositie van inspirerende beelden. Foto’s waar jij blij van wordt en die jouw stijl tot in de puntjes weergeven. Denk hierbij niet alleen aan de invulling van jouw klassieke badkamer, maar bijvoorbeeld ook aan kleur- en materiaalgebruik. Hoe gedetailleerder jouw moodboard, hoe makkelijk het uitzoeken van jouw klassiek badkamer. Ben je klaar? Dan kun je jouw board aanvullen met tekst. Hiermee versterk je het geheel en kun je nog gerichter op zoek. Een moodboard kun je   op drie verschillende manieren maken: op papier, digitaal of online.

Het papieren moodboard

Vind je het leuk om te knippen en plakken? En heb je lekker veel inspirerende woningbladen thuis liggen? Kijk, dan kun je direct aan de slag met jouw papieren moodboard. Fijn, wanneer je geen grafische programma’s hebt als Photoshop. Verzamel zoveel mogelijk beeldmateriaal, bijvoorbeeld uit tijdschriften, brochures en flyers. Wees kritisch en ga voor beelden die jouw stijl vatten. Wanneer je alles verzameld hebt, kun je gaan plakken. Voordat je dit doet, is het belangrijk om een mooie compositie te bepalen. Een die past bij jouw gekozen stijl. Leg alle afbeeldingen bij elkaar en puzzel totdat je het mooiste beeld hebt gevonden. 

Plak stukjes stof, kleurstalen en ander materiaal op. Zo wordt jouw moodboard nog sprekender

Het digitale moodboard

Denk jij liever in copy/paste en heb je beschikking over Photoshop, Indesign of een ander handig tekenprogramma? Handig! Dan hoef je niet te scheuren in jouw favoriete woonbladen.  Het enige dat je hoeft te doen is een mooie verzameling maken uit jouw digitale fotobank. Zoek mooie beelden op Internet of gebruik eigen afbeeldingen die jou inspireren. Heb je ze verzameld? Check! Ga dan lekker aan de slag met het maken van een compositie. Een bijkomend voordeel is dat je kunt blijven schuiven met beelden. Niet tevreden? Dan kun je jouw moodboard altijd aanpassen. 

afbeelding-online-moodboard

Het online moodboard

Hou je niet zo van knutselen en heb je geen Photoshop of Indesign op jouw computer? Geen nood! Tegenwoordig kun je de mooiste beelden verzamelen op Pinterest. Het walhalla op het gebied van oogstrelende stylingsafbeeldingen. Pinterest is één groot digitaal moodboard, waar je gemakkelijk zelf visuele overzichten maakt. Het enige dat je hoeft te doen is een Pinterest account aanmaken, jouw onderwerpen kiezen en een bord aan te maken. Ga vervolgens los op de digitale paradijs voor de mooiste plaatjes en afbeeldingen. En denk out-of-the box! Niet alleen beelden van klassieke badkamers zijn super inspirerend, alles kan bijdragen aan het in beeld brengen van een sfeer.  

3D ontwerptool bij Bouwcenter

Heb jij een nieuw huis gekocht en ben je op zoek naar een passende klassieke badkamer? Of wil je eens wat anders en sta je op het punt om een andere badkamer uit te kiezen? En heb je inmiddels al redelijk voor ogen wat voor badkamer je wilt hebben? Daar helpen we je graag bij! Met onze 3D ontwerptool ontwerp je online jouw droombadkamer. Kies uit alle combinaties en stijlen, teken jouw eigen badkamer in en sla jouw tekeningen op. Deel jouw tekening met vrienden of kom langs bij een van onze showrooms. Hier hebben we een breed assortiment keukens, passend bij ieder budget en stijl. Onze adviseurs staan klaar om, samen met jou, jouw droombadkamer te realiseren. Kom langs en laat je inspireren. 

Start de 3D ontwerptool

Terug naar inspiratieblogs

Contact

Neem direct contact op met een Bouwcenter-vestiging voor meer informatie.

Neem contact op