Zo richt je een moderne badkamer in

Stel je bent eruit. De strakke belijning en cleane uitstraling van een moderne badkamer, daar ga je voor! Een fijn vooruitzicht. In gedachten neem je al een verkwikkende douche of sluit je jouw dag af in een schuimbad. Tijd om na te denken over de inrichting. Want tussen dromen en badderen, liggen nogal wat keuzemomenten. Hoeveel ruimte heb je, ga je voor basic of luxe en wat is jouw persoonlijke situatie? Allemaal belangrijke factoren in het bepalen van jouw ultieme moderne badkamer. We zetten alles graag voor je op een rij. 

Kijk naar de beschikbare ruimte

Voordat je een moderne badkamer uitkiest, is het goed om de beschikbare ruimte in kaart te brengen. Heb je voldoende ruimte en word je gelukkig bij de gedachte aan jouw eigen wellness? Kies dan voor een vrijstaand bad, voorzien van ultramoderne kranen. De blikvanger in jouw moderne badkamer. Ben je minder groot behuisd? Denk dan eens aan een ruime inloopdouche met glazen scheidingswand en grote regendouche. Dit past perfect in een moderne badkamer en geeft een ruimtelijk effect. En wil je jouw ruimte helemaal optimaal benutten? Dan biedt een badkamermeubel op maat de uitkomst. Bijkomend voordeel is dat je het meubel volledig kunt aanpassen aan jouw specifieke smaak en wensen. 

Jouw persoonlijke situatie als uitgangspunt

Als je kiest voor een moderne badkamer, dan kies je voor een inrichting die aansluit bij jouw ritme en persoonlijke leefstijl. Heb je een gezin en is het ’s ochtends spitsuur? Dan heb je andere prioriteiten dan wanneer je alleen woont. Het drukke gezinsleven vraagt om een hangende wastafel, liefst voor twee personen. Zo sta je nooit in de file en begin je direct fris aan jouw dag. Ben je minder groot behuisd, maar wil je wel genieten van alle luxe? Denk dan eens aan een badwand. Hiermee realiseer je toch een bad én douche ineen. De meestal glazen wand op je badrand behoed je voor een kletsnatte vloer. Je kunt kiezen uit diverse typen en stijlen. Populair is een strakke, gladde badrand met zo min mogelijk profiel.

Een moderne badkamer inrichten

Een moderne badkamer is mooi, maar wordt pas echt van jou als je het aankleedt. Er zijn volop mogelijkheden om jouw stempel te drukken. Bijvoorbeeld met mooie keramische tegels in betonlook voor een industrieel tintje. Kies je voor tegels? Ga dan voor een grote variant met kleine voeg voor het ruimtelijke effect. Heb je jouw oog laten vallen op tegels die qua kleur matchen met het gekozen meubilair en sanitair? Dan creëer je een rustige badkamer, perfect aansluitend bij de moderne look. Kies voor kleine plantjes, bijvoorbeeld cactussen in betonnen pot, voor een gezellige touch. 

Moderne badkamers bij Bouwcenter

Ben je op zoek naar een moderne badkamer? Bijvoorbeeld met inloopdouche of vrijstaand bad? Heb je zeeën aan ruimte of ben je klein behuisd? Bouwcenter helpt je bij het kiezen van jouw moderne badkamer. Wij hebben een breed assortiment moderne badkamers, passend bij ieder budget en levensstijl. Onze experts geven je graag advies. Kom snel langs in één van onze showrooms en laat je inspireren.

Terug naar inspiratieblogs

Contact

Neem direct contact op met een Bouwcenter-vestiging voor meer informatie.

Neem contact op