Terug naar Badkamers

Klassieke badkamers

Een klassieke badkamer is tijdloos én karakteristiek, zonder gedateerd te zijn. Sfeervolle elementen als een bad op pootjes, sierlijke kranen, keramische wastafels en rijk gedecoreerde tegels. Van eenvoudig tot chic, met een Engelse, Franse of nostalgische sfeer, het kan allemaal. Denk je bij een klassieke badkamer alleen aan rozenmotieven en paneeldeurtjes? Dan kan, maar je ziet ook steeds meer klassieke badkamers met moderne stoere invloeden

Sfeervol en nostalgisch

Een klassieke badkamer staat bol van sfeer en nostalgie. Hoe ver je hierin wilt gaan, dát is natuurlijk aan jou. Een puur klassiek effect bereik je met details van porselein, hout, graniet en natuursteen. In combinatie met een strak losstaand bad, geef je jouw eigen moderne interpretatie aan jouw droombadkamer. 

Een klassieke badkamer staat bol van sfeer en nostalgie

Kleur- en materiaalgebruik

Als je kiest voor witte wandtegels, dan leg je een mooie basis voor jouw klassieke badkamer. Combineer dit bijvoorbeeld met een badkamermeubel met granieten blad of porseleinen wc met houten bril. Prachtig qua contrast. Wil je natuursteen integreren tot een fijne mix? Zeker doen. Marmer en messing elementen staan mooi bij de klassieke stijl. Door een klassieke kraan, douchekraan of bad op pootjes toe te voegen, ontstaat een geraffineerde klassieke stijlmix. Hou het qua kleurgebruik vrij neutraal en kies bij voorkeur voor kleur met crème- of pasteltinten. Zou creëer je een rustig geheel en krijgen jouw eyecatchers de volle ruimte. 

Klassieke badkamers bij Bouwcenter

Hou je van traditioneel klassieke badkamers met sierlijk gedraaide kranen? Of ga je liever voor een klassieke badkamer met moderne twist, bijvoorbeeld met een strak vrijstaand bad? Welke voorkeuren je ook hebt, bij Bouwcenter ben je aan het juiste adres. Wij hebben een uitgebreid assortiment klassieke badkamers, passend bij ieder budget en persoonlijke wensen. Wij helpen je graag bij het maken van je keuzes, zodat je je 100% thuis voelt in jouw nieuwe badkamer. Bezoek snel één van onze showrooms en laat je inspireren. 

Terug naar inspiratieblogs