Binnendeur kiezen: alle binnendeuren op een rij

Een binnendeur bepaald de look-and-feel van het interieur. Vooral de deur in de woonkamer vormt het centrale punt. Belangrijk dus, dat je kiest voor een binnendeur die aansluit bij de stijl van de rest van jouw woning. Het uitkiezen van een juiste binnendeur kan een zoektocht opleveren. Welke stijl kies je en voor wat voor model ga je? We helpen je graag een handje en hebben de meest gangbare binnendeuren voor je op een rijtje gezet.  

Stompe deur

Een stompe deur, ook wel inlegdeur of sponningdeur genoemd, valt in zijn geheel in het kozijn. Deze deur wordt afgehangen met standaard scharnieren en is verkrijgbaar in verschillende materialen. Je kunt ervoor kiezen om de deur zelf te plaatsen. Toch wordt er vaker voor gekozen om dit te laten doen, helemaal omdat het enige handigheid vereist. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de deur geschaafd moet worden. Altijd handig als een bouwprofessional dit netjes voor je kan regelen. De kozijnen moeten namelijk haaks zijn, wat vaak niet zo is. Daarnaast moet je zelf inkrozingen maken voor de bladscharnieren. Heb je twee linkerhanden? Schakel dan vooral een handige klusjesman in.  

Opdekdeur

Een opdekdeur valt, in tegenstelling tot zijn stompe familielid, niet helemaal in het kozijn. De opdekrand valt namelijk over het kozijn heen. Deze deur wordt doorgaans afgehangen met paumelle scharnieren en is verkrijgbaar in verschillende materialen. Deze deur is gemakkelijk zelf te plaatsen, zonder tussenkomst van een bouwprofessional. Lekker zelf aan de slag en snel genieten van jouw nieuwe aanwinst.

Deur met glas

Een deur met glas geeft extra dimensie aan jouw interieur. Het verbindt verschillende ruimtes met elkaar en is transparant. Het glas kan op verschillende manieren worden verwerkt in de deur met diverse kleuren en soorten glas. Een deur met glas is vaak wel iets duurder dan een standaard stompe of opdekdeur. Glassoorten waar je voor kunt kiezen zijn:

  • Facet
  • Satijn
  • Blank glas
  • Glas in lood

Paneeldeur

Heb je een klassiek interieur en ben je op zoek naar een passende binnendeur? Grote kans dat je als een blok valt voor een paneeldeur. Een paneeldeur bestaat uit stijlen en regelwerk met hiertussen vaak één of twee panelen. Een paneeldeur vind je in verschillende kleuren, uitvoeringen en materialen. Ben je meer van het gemak? Dan kies je waarschijnlijk voor een onderhoudsvriendelijke kunststof paneeldeur. Heeft een authentiek karakter meer jouw voorkeur? Dan sluit hout mooi aan bij jouw wensen.

Lijndeur

Lijndeuren passen goed in een strak en modern interieur. Het lijnenspel combineert prachtig met grote betonlook tegels. Niet gek, dat deze deuren immens populair zijn. Je vind lijndeuren met een subtiele lijn tot diepe groef en van een enkele tot dubbele of driedubbele lijn. Voor ieder smaak een passende deur. Een lijndeur is in veel kleuren en afwerkingen verkrijgbaar en gemakkelijk zelf te plaatsen. 

Boarddeur

Een boarddeur is verkrijgbaar als stompe of opdekvariant en een relatief goedkope oplossing. Je kunt kiezen uit een afgelakte of gegronde boarddeur. Een boarddeur bestaat uit twee platen hardboard met honingraatvulling en is daardoor zeer licht en makkelijk zelf plaatsbaar. De deur is weinig geluiddempend en biedt minder isolatie. Daarnaast is de deur redelijk kwetsbaar. Uitkijken met beschadigingen dus.

Binnendeur bij Bouwcenter 

Bouwcenter heeft een groot assortiment binnendeuren. Of je nu gaat voor een strak moderne lijndeur of romantisch klassieke paneeldeur, bij Bouwcenter Nieuwegein vind je altijd een passende binnendeur voor jouw interieur. Onze medewerkers staan voor je klaar om je te voorzien van professionele informatie en je te helpen bij jouw keuzetraject. Bezoek snel onze showroom en laat je inspireren. Kies een deur zoals jouw interieur.

Terug naar deuren-inspiratie