De voordelen van een taatsdeur

In veel interieurs kom je ze nog niet tegen, een taatsdeur. Jammer, want een taatsdeur is een spannend alternatief voor een standaard openslaande deur. Een regelrechte eyecatcher! Daarnaast neemt de deur minder ruimte in beslag én is hij relatief makkelijk te monteren. Kies je voor een dubbele taatsdeur, dan haal je groots effect in huis. We vertellen je graag alles over de parel onder de binnendeuren: de taatsdeur.  

Dit is een taatsdeur

Een taatsdeur is met een scharnier verankerd in de boven- en onderkant van de deur. Daarom wordt de deur in het plafond én de vloer gemonteerd, in plaats van in de muren. De taatsdeur draait een verticale as, vanwege deze constructie. Het grote voordeel is dat de deur zowel naar binnen- als buiten draait, op een kwart voor de regel, dus niet in het kozijn. Eigenlijk een soort draaiende wanden. Door het ontbreken van een kozijn, ontstaat een minimalistische look. Pure rust en eenvoud. Strak en clean, dé aanvulling op ieder moderne interieur.

Beelden: Skantrae

De grote voordelen van een taatsdeur

Ben jij overtuigd van de schoonheid van een taatsdeur? En denk je dat dit type deur prachtig tot zijn recht komt in het interieur van jouw opdrachtgever? Bingo! Dan zetten we graag de grote PLUS van deze beauty nog even voor je op een rij.

  • Een taatsdeur is een echte eyecatcher. Hét middelpunt in een strak interieur.
  • De aanwezigheid van taatsdeuren verhoogt de woningwaarde.
  • Een glazen taatsdeur laat veel licht binnen. Helemaal wanneer de aangrenzende ruimtes veel ramen hebben.
  • Als er wordt gekozen voor een taatsdeur in dezelfde kleur als de wand, dan valt de deur weg. Zo ontstaat een minimalistisch geheel.
  • Doordat een taatsdeur automatisch afsluit, bespaart de bewoner aanzienlijk op energiekosten.  
  • Omdat er een slotkast geplaatst wordt, zijn er oneindig veel mogelijkheden in ontwerp en vakverdeling.
  • Montage is gemakkelijk, omdat je niet te maken hebt met zware kozijnen.

Taatsdeuren bij Bouwcenter

Ben jij voor jezelf of jouw klant op zoek naar een taatsdeur? Dan ben je bij Bouwcenter aan het juiste adres. Wij hebben een uitgebreid assortiment taatsdeuren in verschillende kleuren, stijlen, materialen en maatvoeringen. Voor ieder interieur een passende taatsdeur. Kom daarom snel langs bij een Bouwcenter showroom bij jou in de buurt en laat je inspireren.

Terug naar deuren-inspiratie