Hét effect van glas in een glazen deur

Waarschijnlijk is het iets waar je in de eerste instantie niet over nadenkt, wanneer je toe bent aan een nieuwe deur. Glas. Toch is het een belangrijk element. Een échte sfeermaker in iedere deur. Een glazen binnendeur verbindt kamers en brengt optimaal licht in huis. Maar weet jij dat je kunt kiezen uit veel verschillende soorten? Blank of geslepen glas ken je waarschijnlijk wel, maar je hebt meer te kiezen. Daarom vertellen we je graag alles over verschillende soorten glas.  

Grijs getint glas van Weekamp

Voor de industriële binnendeuren wordt bij Weekamp grijs getint glas toegevoegd. Het glas heeft een grijze ondertoon. Dit soort glas zien we veel in het interieur terugkomen in bijvoorbeeld lampen. Maar ook voor de binnendeur is het een hele chique toevoeging. Doordat het glas iets donkerder is, krijg je een warme uitstraling met voldoende lichtinval en is het doorzicht wat minder direct. 

Blank- en blank facet glas: strak en minimalistisch

Een binnendeur met blank glas biedt optimale transparantie. Ultieme zonsinval, dus. Daarnaast geeft blank glas een tijdloos karakter aan elke glasdeur, van klassiek tot modern en landelijk. Blank, facet geslepen glas, heeft een schuin aflopende rand aan elke zijde. Dit type glas kom je veelal tegen bij klassieke binnendeuren. Het geeft nét dat extra beetje klasse. Hoewel je facet geslepen glas vaak in blanke uitvoering tegenkomt, kunnen vrijwel alle glassoorten in nagenoeg alle diktes zo geslepen worden.

Satijn glas: voor dat extra beetje privacy

Wil je geen volle inkijk, maar wel genieten van binnenvallende zonnestralen? Dan is satijnglas echt iets voor jou. Satijnglas heeft een matte afwerking, omdat het oppervlak is behandeld met een speciale ets vloeistof. Deze matte finish maakt de plaat ondoorzichtig én lichtdoorlatend. Dit biedt volop privacy en zorgt voor voldoende lichtinval voor dat ruimtelijke effect. Satijnglas kom je dan ook veel tegen in badkamers, toiletten of in kantoorruimtes.

Beelden: Svedex

Gezandstraald glas met blanke rand: the best of both worlds

Combineert jouw interieur feilloos moderne en klassieke stijlelementen met elkaar af? Grote kans dat je dan als een blok valt voor gezandstraald glas met blanke rand. Dit type mat glas ontstaat wanneer er met hoge druk zandkorrels tegen het glas worden geblazen. De randen zijn blank voor een extra speels karakter.  De afwisseling van mat en blank glas, geeft een spannende doorkijk naar andere ruimtes, maar beperkt het volledige zicht naar binnen. Een boeiend effect!

Glas in lood: charmant en tijdloos

We kennen het allemaal. Van dat prachtige, rijk gedecoreerde glas, ingelegd in verschillende kleuren en patronen. Juist, we hebben het over glas-in-lood. Dé sfeermaker in ieder interieur. Glas in lood kom je vaak tegen in herenhuizen of in kerken.  Glas in lood bestaat uit stukken glas, gevat in loodlijsten. Het gekleurde glas zorgt voor een kunstzinnig schouwspel, wanneer de eerste zonnestralen erdoorheen schijnen. Pure nostalgie! Dit type glazen binnendeuren passen perfect in een jaren ’30 woning. Helemaal in lijn met elkaar. Plaats je glas-in-lood deuren in een moderne woning, dan zorg je voor een instant speels effect!

Glazen binnendeuren bij Bouwcenter

Kies jij voor optimale zonsinval of heb je liever wat meer privacy? Ga je voor blank of matglas? Voor welke glazen binnendeur je ook kiest, bij Bouwcenter ben je altijd aan het juiste adres! Bij Bouwcenter vind je een breed assortiment glazen binnendeuren, passend bij elk budget en interieur. Kom daarom snel langs bij een dichtstbijzijnde showroom en inspireer jezelf.

Terug naar deuren-inspiratie