Schuifdeur: alle voordelen op een rij

We vallen maar met de (binnen)deur in huis. Een schuifdeur is de trend van 2018. Sla een willekeurig interieurmagazine open, en je komt de mooiste exemplaren tegen. Een echt statement! Naast dat een schuifdeur prachtig is, is het ook nog eens erg praktisch. Weinig ruimteverlies en beeldschoon. We vertellen je graag alles over de interieur hit van nu: de schuifdeur.

Wat is een schuifdeur

Een schuifdeur hangt niet aan scharnieren in een deuropening, maar aan een schuifsysteem boven de opening van de deur. Het schuifsysteem bestaat uit een rails, waarover de deur heen en weer schuift. De deur valt voor de deuropening wanneer je de deur dichtschuift, of voor de muur als de schuifdeur openstaat. Een schuifdeur is verkrijgbaar in veel soorten en maten, net als het schuifsysteem. Hou je van strak en modern? Dan is het bijvoorbeeld prachtig om te kiezen voor een minimalistische deur met dito schuifsysteem. Klopt je hart sneller bij een klassiek interieur? Grote kans dat je als een blok valt voor een robuust houten schuifdeur en schuifsysteem met hangrollen, die lekker in het oog vallen. 

De moderne schuifdeur is een lust voor het oog

Een schuifdeur is ruimtebesparend

Heb je weinig ruimte, maar wil je wel een mooie deur? Dan is een schuifdeur een goede optie. Omdat je een schuifdeur niet hoeft open te draaien, bespaar je ontzettend veel ruimte. Ideaal dus in kleine of smalle kamers: denk bijvoorbeeld aan een smalle gang of kleine badkamer.

Uit het zicht houden van spullen

Een schuifdeur hoeft niet alleen maar dienst te doen bij het afgrenzen van ruimtes. Je kunt een schuifdeur ook prachtig inzetten bij het afschermen van spullen. Denk bijvoorbeeld eens aan die onsierlijke tv, die je niet in het zicht wilt hebben. Als deze niet in gebruik is, schuif je simpelweg de schuifdeur ervoor. Ook apparatuur dat je liever niet in de spotlights zet, kun je gemakkelijk wegwerken met een schuifdeur. Opgeruimd staat netjes!

Een schuifdeur als roomdivider

Niet alleen in kleine vertrekken is een schuifdeur handig: ook voor grote, open ruimtes biedt deze deur een uitkomst. Met een schuifdeur verdeel je in een handomdraai jouw loft of open ruimte tot gezellige kamers. Je kunt hierbij kiezen voor een deur van dicht materiaal, zoals bijvoorbeeld een houten barndeur, of juist voor een open design. Een schuifdeur met veel glas laat licht door en houdt de openheid van je leefruimte intact, terwijl je toch de kamer opdeelt.

Creatieve vrijheid

Ben je een beetje handig en geïnspireerd door dit verhaal? Dan kun je natuurlijk ook lekker zelf aan de slag. Think outside the box – je deur hoeft niet eens de vorm van een deur te hebben. En wil je jouw schuifdeur helemaal zelf maken? Dan kan dat al heel gemakkelijk! Hiervoor heb je slechts een stompe deur en een schuifsysteem nodig. Een stompe deur heeft, in tegenstelling tot een opdekdeur, geen opdekranden en valt dus normaal gesproken in het kozijn.

Schuifdeuren bij Bouwcenter 

Schuifdeuren zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Of je nu van klassiek, modern of landelijk houdt, er is altijd wel een passende schuifdeur verkrijgbaar. Een robuuste barndeur past bijvoorbeeld perfect in een landelijk interieur, terwijl een donkere metalen schuifdeur prachtig staat bij een industriële moderne look. Wat je wensen ook zijn, bij Bouwcenter ben je aan het juiste adres! We bieden een breed assortiment binnendeuren in verschillende stijlen en prijscategorieën. Voor ieder wat wils! Bezoek onze showroom snel en laat je inspireren!

Terug naar deuren-inspiratie