De kraan die alles kan

Bespaar energie en water met Quooker

In één op de drie keukens wordt hij inmiddels geplaatst. De Quooker. Een kraan die direct kokend water levert. Kraan op het aanrecht, reservoir in het kastje eronder. Voor thee, koffie, aardappelen, rijst, pasta, groenten en noem maar op. En met de Quooker CUBE tap je ook gekoeld en bruisend water uit dezelfde kraan. Een Quooker-systeem in je keuken is veilig, multi-inzetbaar en bovendien ook een duurzame keuze.

Wist je dat je met een Quooker water én energie kan besparen?

Laten we beginnen bij het besparen van water.  In veel keukens wordt onnodig water verspild. Kleine beetjes, bijvoorbeeld als je twee keer zoveel water kookt als je gebruikt. Maar ook grote hoeveelheden, bijvoorbeeld als je de kraan eerst een tijdje laat lopen voor er warm water uitkomt. Met een Quooker gebeurt dat niet meer en kun je vele liters besparen! 

En hoe bespaar je dan energie?  Wie meerdere keren per dag kokend water nodig heeft, verbruikt met een Quooker niet meer energie dan met een waterkoker. Het geheim van ons lage energieverbruik zit onder het aanrecht.  Dat zit zo. Om een gemiddeld huishouden op elk moment van de dag direct van kokend water te kunnen voorzien, houdt de Quooker 3 of 7 liter water op een temperatuur van 110°C. Dat gebeurt in een reservoir onder het aanrecht, dat vacuümgeïsoleerd is. Dat houdt in dat de lucht in het reservoir zo ijl wordt, dat de warmte nergens naartoe kan. Daardoor heeft een Quooker maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren.

Ter vergelijking: een spaarlamp verbruikt 11 watt, een gemiddelde televisie drie keer zoveel. Een waterkoker heeft weliswaar geen ‘warmhoudkosten’, maar wie meerdere keren per dag kokend water nodig heeft, verbruikt met een Quooker waarschijnlijk minder energie dan met een waterkoker. Want in een waterkoker breng je bijna altijd veel meer water aan de kook dan nodig is, terwijl je de hoeveelheden met een Quooker heel precies kunt afpassen.

Dag keukenboiler, hallo Quooker

De grootste besparing realiseer je met het COMBI-reservoir die alleen op de koudwaterleiding wordt aangesloten. Dit reservoir levert niet alleen kokend water, maar met de boilerfunctie ook warm water. 

Wat dat voor de kosten betekent? Een Quooker COMBI gebruikt door de bijna perfecte warmte-isolatie 50% minder energie om water op temperatuur te houden dan een normale keukenboiler.
Het totaalverbruik van een Quooker-reservoir wordt opgedeeld in een deel om het water warm te houden en een deel om koud water te verwarmen. Stel: een gemiddeld gezin van 3 personen gebruikt aan warm water in de keuken omgerekend circa 10L kokend water per dag. Dan gebruikt de Quooker om die hoeveelheid te verwarmen (423 kWh) en warm te houden (87,5 kWh) in totaal 511kWh per jaar.

Dit alles maakt van de Quooker de zuinigste warmwatervoorziening voor in de keuken. Het ultieme alternatief voor de gewone keukenboiler.

Minder plastic

Met de Quooker CUBE tap je direct gekoeld en bruisend water uit dezelfde Quooker kraan. Superhandig en zeker ook duurzaam. Want je hoeft niet meer naar de supermarkt voor je flessen met (bruisend) water. Zo zijn er dus minder flessen nodig. Wist je dat je ook nog eens meer ruimte overhoudt in je koelkast?

Doe de bespaarcheck

Wil je weten hoeveel energie en water jij kunt besparen, en wat dit concreet betekent voor jouw portemonnee? Doe dan de Bespaarcheck. Binnen een minuut zie je wat jouw huishouden verbruikt en met een Quooker kan uitsparen. Ga snel naar quooker.nl/besparen.

Ga terug naar inspiratie.
Ga terug naar woonnieuws 2022.