Welk kooktype ben jij?
Doe de test
Als ik in de keuken ben…
a. voer ik mijn one-manshow op, ondertussen jonglerend met de wildste gerechten.
b. tik ik iedereen op de vingers die aan mijn messenset komt. Mijn keuken is mijn allesie.
c. is het vooral een gezellige bedoeling. Dat stoofpotje redt zich wel... waar is de wijn?
Ik kook omdat…
a. er meer tussen hemel en aarde is dan gekookte piepers en een bal gehakt. Een langzaam gegaarde coquille bijvoorbeeld met uitgebakken spekjes in een romige saus of …
b. liefde door de maag gaat.
c. ik denk, droom, proef, werk, leef in termen van sappig, lekker, vol, smakelijk… Euh, sorry wat was de vraag?
Als ik op reis ga…
a. struin ik de markten af en heb ik een reservering gemaakt voor het beste Michelin restaurant in town. Hallo, toch even meekijken in de keuken van de chef en zijn keukengeheimen ontrafelen.
b. ga ik op zoek naar de meest excentrieke ingrediënten die ik kan vinden. Daarna? Hop naar huis! Lekker experimenteren.
c. zoek ik snel een gezellig lokaal eethuisje op en zit ik in no time tussen de locals. Lekker snoepen van plaatselijke lekkernijen!
Een maaltijd is geslaagd als..
a. de schalen leeg zijn en iedereen voldaan achterover leunt.
b. mijn vriendin lallend over de tafel ligt en de mangochutney in mijn haar zit. Tsja, als het maar gezellig is.
c. we het na eindeloze analyses en proefsessies het echt met elkaar eens zijn. Dit gerecht hoort op de kaart van een sterrenrestaurant!
Ik kijk de kookprogramma’s op tv vooral om…
a. de laatste keukensnufjes te checken. Hee, die keukenmachine heb ik ook.
b. om de tips & tricks van die charmante gastkok uit Australië mee te pakken.
c. het heerlijke gekeuvel en die eenvoudige familierecepten.
Zaken als umami, food pairing en moleculair koken zijn…
a. veel poeha om niks. Met creatief koken, stomen, bakken en koken kom je een heel eind.
b. gesneden koek voor mij. En umami? Zo 2016! Koken met stikstof, dat is pas smullen.
c. mmm, say what?
Van de laatste keukentrends vind ik….
a. cupcakes helemaal geweldig. Bakplaten vol!
b. sous vide en shock freezing echte eyeopeners
c.tapas, wapas en fingerfood de bom!
Puntentelling
Tel je punten op aan de hand van onderstaande scorelijst:
1. A=2 B=3 C=1
2. A=3 B=1 C=2
3. A=2 B=3 C=1
4. A=1 B=2 C=3
5. A=3 B=2 C=1
6. A=2 B=3 C=1
7. A=1 B=3 C=2
Sociale hobbykok (7-12 punten)
In jouw keuken wordt niet alleen gekookt. Nee! Het is ook een zoete inval. Vrienden, familie, kennissen, iedereen mag aan jouw keukentafel plaatsnemen. Schrapende lepels op lege borden. Het klinkt je als muziek in de oren. Een teken dat het eten goed smaakt en dat er nog eens flink opgeschept mag worden. Misschien mist er in jouw receptenkeuze soms wat diepgang. Probeer eens wat verder te kijken dan oma’s appeltaart of Fries stoofpotje. Een beetje experimenteren kan geen kwaad!
Fun type (12-17 punten)
Saai? Dat woord komt niet voor in jouw vocabulaire. En al helemaal niet in je keuken! Nieuwe smaken uitproberen is echt jouw ding. Je schotelt je gasten een rijk pallet aan gerechten voor en blijft extreem kalm hieronder. Maar pas op! Je hebt soms de neiging om een kakofonie aan gerechten te presenteren. Beteugel je experimentele gedrag en zie je gasten niet altijd als proefkonijn. Ga vooral op zoek naar balans.
Semi pro (17 punten en hoger)
Wie bij jou mag aanschuiven is een lucky basterd. Want de gerechten die jij serveert zouden zo op de kaart van een sterrenrestaurant kunnen staan. Altijd perfect bereid, tot in de puntjes verzorgd, spannend, goed en heel erg lekker. Jouw valkuil? Dat je het gezellige diner mist, omdat je alsmaar in de keuken staat. Laat niet teveel analyses los op je gerechten en geniet… met volle teugen!
Deel dit artikel
Contact
Neem direct contact op met een Bouwcenter-vestiging voor meer informatie.