Welke moderne afzuigkap kies jij?

Er is veel mogelijk op het gebied van afzuigkappen. Zeker in ultramoderne keukens.  Je kunt kiezen uit een grote diversiteit modellen, kleuren en materialen. Wil je dat de afzuigkap het sluitstuk op jouw moderne keuken wordt? Dan kies je waarschijnlijk een ander model dan degene die de focus graag ergens anders op legt. We vertellen je graag meer over de verschillende modellen en de invloed hiervan op de uitstraling van jouw moderne keuken

Een afzuigkap is het sluitstuk op jouw moderne keuken

Geïntegreerde afzuigkap

Een geïntegreerde afzuigkap valt praktisch niet op. Sterker, vaak lijkt het op een bovenkast. Dit model afzuigkap wordt in een kastje boven het kookvlak gemonteerd. Wanneer je het kastje opentrekt, doet de afzuigkap zijn werk. Ideaal wanneer je het moderne lijnenspel zijn werk wil laten doen zonder dat de afzuigkap teveel aandacht trekt.

Vlakscherm afzuigkap

Bij een vlakscherm afzuigkap worden de kookgeurtjes afgevoerd door een uittrekbaar scherm. Deze wordt gemonteerd in een kast boven het kookvlak. Ben je klaar met koken? Dan schuif je de vlakscherm afzuigkap moeiteloos in. Onopvallend en snel. 

Wand afzuigkap

Wandafzuigkappen worden aan de wand gemonteerd en vind je in verschillende varianten. Je kunt kiezen voor een traditionele variant of diagonaal model. Bij dit type afzuigkappen wordt het functionele met het decoratieve aspect afgewisseld. Naast een goede afzuiging is het ook een pronkstuk in jouw keuken. Een mooie verlenging op het moderne gevoel. 

 

Eiland afzuigkap

Een eiland afzuigkap wordt boven het kookeiland gehangen en is hierdoor één van de meest opvallende modellen in de moderne keuken. Mooi om hier het materiaal af te stemmen op het algemene materiaalgebruik in de keuken. Zo krijg je een consistent geheel. Je afzuigkap blend mooi in het moderne spel en is tegelijkertijd een echte eyecatcher.

Inbouw afzuigkap

Ben je niet zo’n fan van een afzuigkap? Omdat het bijvoorbeeld teveel aandacht opeist? Denk dan eens na over een inbouw afzuigkap. Het broertje van de geïntegreerde afzuigkap, zonder dat je het model hoeft uit te trekken. Ideaal wanneer je wel gebruik wilt maken van de gemakken van afzuiging, maar geen zicht wilt hebben op de kap.

Afzuigkap in het aanrecht

Een geïntegreerde afzuigkap in het aanrecht is de nieuwste trend. Het idee achter deze afzuigkap is even simpel als doeltreffend: het systeem neemt minder ruimte in dan de traditionele schouwen. Bovendien bevindt de afzuiging zich veel dichter bij de pannen, waardoor geurtjes sneller verdwijnen. De afzuigkap in het aanrecht is in twee varianten verkrijgbaar: een inschuifbaar systeem en een afzuigkap die in het aanrechtblad is geïntegreerd. De uitschuifbare kap neemt 90 bij 15 cm in beslag en activeer je met een simpele druk op de knop. De geïntegreerde variant is ingebouwd in het aanrecht.

Afzuigkappen bij Bouwcenter

Ben jij op zoek naar een afzuigkap voor jouw moderne keuken? Wil je een mooi weggewerkt exemplaar, dus een geïntegreerde afzuigkap? Of wil je een wand afzuigkap, hét sluitstuk op jouw moderne keuken? Wat voor afzuigkap ook jouw voorkeur heeft, bij Bouwcenter ben je aan het juiste adres. Bouwcenter biedt een brede range afzuigkappen, verkrijgbaar in veel modellen, kleuren en afmetingen. Passend bij iedere woonwens én budget. Bezoek snel één van onze showrooms en laat je inspireren. Onze adviseurs staan voor je klaar. 

Terug naar inspiratieblogs

Contact

Neem direct contact op met een Bouwcenter-vestiging voor meer informatie.

Neem contact op