Terug naar Inspiratieblogs

Landelijke keukens

Binnenstappen in boerderijsfeertje

In een landelijke keuken heb je het gevoel alsof je een boerenlandhuis binnenstapt. Puur, rustiek, warm en gezellig. Liefhebbers van sfeervolle woonkeukens vallen als een blok voor het boerderijsfeertje van een landelijke keuken. En dat is niet gek, want  zodra je er een voet over de drempel zet heb je direct zin om in de pannen te roeren. Heerlijk geurende appeltaart maken of een fijne stoofschotel, dat is wat je wil. Naast een sfeervolle en gezellige inrichting, heeft deze keukenstijl nog een aantal onmiskenbare eigenschappen:

Houten keukenkastjes: In een landelijke keuken spelen natuurlijke materialen een hoofdrol. Vooral de deurtjes geven de keuken een authentieke uitstraling, mede door de freesbewerking. Ook hout met een whitewash finish is typerend van landelijke keukens. 

Werkblad van natuurlijk materiaal: Natuurlijke materialen als graniet en composiet zijn graag geziene gasten in een landelijke keuken. Het werkblad wordt meestal hiervan gemaakt. 

Een groot vrijstaand fornuis: Een landelijke keuken is ingesteld op veel gasten. Lekker met zijn allen aan een robuuste eettafel. Een vrijstaand fornuis of kookeiland past hier perfect bij. Genoeg kookruimte om vrienden en familie culinair te verassen. 

Laat accessoires zien: In een landelijke keuken mag je jouw fijnste kookboeken en accessoires laten zien. Sterker, het maakt dat landelijke sfeertje helemaal af. Denk Riviera Maison, voorraadpotten, etagères of hangend keukengerei aan de wand. 

Een robuuste keukentafel: De landelijke keuken nodigt uit tot vele gezellige avonden met vrienden en familie. Lekker bijkletsen met een fijn wijntje, terwijl jij de lekkerste gerechten maakt. 

Warme tinten: Magnolia, antraciet en diverse grijstinten. Kleuren die je vaak tegenkomt in een landelijke keuken. 

Landelijke keukens bij Bouwcenter

Ga jij voor een authentieke plattelandskeuken? Of kies je meer voor een landelijke keuken met moderne invloeden? Wil je een vrijstaand fornuis of uitsluitend inbouwapparatuur? Heb je een groot of klein budget? En wil je een landelijke keuken met kookeiland of heb je minder ruimte tot je beschikking? Welke wensen je ook hebt, bij Bouwcenter ben je aan het juiste adres. Bij Bouwcenter heb je veel keus uit verschillende typen landelijke keukens. Onze adviseurs staan voor je klaar om, samen met jou, jouw droomkeuken samen te stellen. Een keuken waar je jarenlang plezier van hebt. Een keuken zoals jij. 

Terug naar inspiratieblogs