Terug naar Inspiratieblogs

Klassieke keukens

Koken in authentieke charme

Klopt je hart sneller bij het zien van granieten werkbladen, paneeldeurtjes, sierlijk gedraaide kranen en een brede schouw? Grote kans dat je dan kiest voor een klassieke keuken, veruit de oudste van alle keukenstijlen. De gemoedelijke en nostalgische sfeer proef je meteen. Niet gek dat je je in een klassieke keuken direct thuis voelt. De stijl doet je direct verlangen naar oma’s sudderlapjes. Is dat niet fijn thuiskomen? Naast de authentieke inrichting en warme sfeer, heeft deze keukenstijl nog een aantal onmiskenbare kenmerken:

Chique uitstraling: Binnenstappen in een klassieke keuken is binnenstappen in pure elegantie. Dankzij de herkenbare authentieke details hebben klassieke keukens een charmante uitstraling. Ultiem tijdloos. Een houten schouw, stenen spoelbak, groot fornuis en rijk gedecoreerde wandtegeltjes zorgen direct voor die karakteristieke sfeer. 

Natuurstenen werkblad: Bij een klassieke keuken hoort een natuurstenen werkblad. Dé kers op de taart. Denk hierbij aan een chique marmeren blad. Oersterk en chique. Of bijvoorbeeld een granieten werkblad voor dat authentieke karakter. 

Stijlvolle keukengrepen: Bewerkte handgrepen maken deze keuken helemaal af. Handgrepen die je veel ziet in een klassieke keuken zijn komgrepen, kraanknoppen of een robuuste greep van gesmeed ijzer

Sierlijke details: In een klassieke keuken wordt er niet op sierlijke details bespaard. Integendeel! More is more is het devies. Bij sierlijke details kun je denken aan sierlijke fronten, glazen bovenkasten en uitgestald servies. Alles wat dat authentieke karakter van de keuken ondersteund. Met andere woorden: je kunt jezelf heerlijk uitleven in een klassieke keuken, zéker wat betreft accessoires. 

Ultramoderne keukenapparatuur: hoewel het vaak niet wordt verwacht, zijn de klassieke keukens van tegenwoordig, net als andere keukenstijlen, voorzien van alle moderne technieken. Alleen dit keer niet in een modern jasje, maar omhult in klassiek jasje. Denk maar eens aan een groot vrijstaand fornuis, stijlvolle oven en een klassieke koelkast. 

Klassieke keukens bij Bouwcenter

Ben je op zoek naar een traditionele klassieke keuken? Of heb je jouw oog laten vallen op een klassieke keuken met moderne invloeden? Voor welke stijl je ook gaat, bij Bouwcenter ben je aan het juiste adres. Bij Bouwcenter gaan vakmanschap en kwaliteit hand in hand. Groot of klein budget? Kleine of grote keukenruimte? Onze adviseurs staan voor je klaar om je te adviseren over jouw mogelijkheden. Zo is jouw klassieke droomkeuken binnen handbereik. Bezoek snel één van onze showrooms en laat je inspireren.

Terug naar inspiratieblogs