Terug naar Inspiratieblogs

Moderne keukens

Ruimtelijk, strak en van alle moderne gemakken voorzien

Moderne keukens combineren een strak design met ultiem gebruiksgemak. Toch is er wel degelijk ruimte voor speelse elementen, zoals sprekende kleuren en bijzonder state-of-the art details. Slaat jouw hart over bij een strak lijnenspel, minimalistische vormgeving, vierkante vormen, een gladde afwerking en ultramoderne keukenapparatuur? Grote kans dat je dan als een blok valt voor een moderne keuken. Ruimtelijk, clean en van alle moderne gemakken voorzien. Naast ragfijn design, heeft deze keukenstijl nog een aantal onmiskenbare eigenschappen: 

Strakke lijnen en een gladde afwerking: In een moderne keuken steelt het strakke lijnenspel de show. Weg overbodige details, maar juist een strakke, vaak glanzende afwerking. 

Greeploze of semi- greeploze kasten: Hierdoor gaan keukenkastjes en lades van moderne keukens volledig op in het geheel. Wat overblijft is een ragfijn lijnenspel, hét kenmerk van een moderne keuken.

Speelse details en creatieve kleuraccenten: Speelse, uitgesproken kleuren vormen een mooi contrast met het minimalistische karakter van een moderne keuken. Denk in opvallende accenten, bijvoorbeeld rood of de combinatie zwart/wit. Zo krijgt de keuken een uniek gezicht. 

Creatieve kastoplossingen: In een moderne keuken draait het ook om ruimte. De trend anno 2017 zijn hangende kastjes. Door kasten van de vloer te halen ontstaat een ruimtelijk effect. Ook modern: het weglaten van bovenkastjes of hoge apothekerskasten in combinatie met een kookeiland. 

Eyecathers: Moderne keukens zijn veelal voorzien van state-of-the art apparatuur. Het nieuwste van het nieuwste. Zoveel er bespaart wordt op details, zoveel er gestoken wordt in ultramoderne luxe. Zoals een afzuigkap van geschuurd staal als blikvanger of een ingebouwd afzuigsysteem in het werkblad. 

Materiaalgebruik: In een moderne keuken wordt veelal gebruik gemaakt van glas, chroom, roestvrij staal en glanzend materiaal. Erg chique en modern. 

Moderne keukens bij Bouwcenter

Ben jij op zoek naar een eigentijdse moderne keuken met een exclusieve look? Een moderne keuken waarin strakke lijnen de boventoon voeren en waarin kasten en apparatuur naadloos zijn weggewerkt? Ben je een trendsetter of een liefhebber van technische snufjes? Zie je jezelf aan een ruim kookeiland kokerellen of ben je op zoek naar een moderne keuken voor een kleine ruimte? Welke keukenwensen je ook hebt, bij Bouwcenter ben je aan het juiste adres. Bij Bouwcenter heb je veel keus uit verschillende typen moderne keukens, passend bij ieder budget en woonwens. Onze adviseurs staan voor je klaar om, samen met jou, jouw droomkeuken samen te stellen. Een keuken waar je jarenlang plezier van hebt. Een keuken zoals jij. 

Terug naar inspiratieblogs