Kunststof en composiet zijn eigenlijk de meeste gekozen materiaalsoort als het gaat om het keuken werkblad. De keuze valt, naast het budget, eigenlijk altijd op smaak. Welke vind jij het mooiste?

1. Marmer

Echt On-Trend! Chique, stijlvol en opvallend is een marmerlook keukenblad. Er zijn verschillende kleurstellingen mogelijk. De aderpatronen zijn speels en doordat het in verschillende kleuren verkrijgbaar is, van diepzwart met witte aderen tot beige en gouden aderen is het heel makkelijk om iets te vinden welke aansluit aan jouw stijl. Door het speelse karakter krijgt de keuken ook veel meer dynamiek en zal je merken dat iedereen het even aanraken wil. 

 

blobid1.png

2. Terrazzo

Deze trend is langzaam upcoming! De techniek is al honderden jaren oud. Vijftiende-eeuwse Venetiaanse arbeiders vonden een nieuwe praktische toepassing voor afgekeurd restmateriaal uit de marmergroeve: ze gebruikten het om de terrassen rond hun huizen te plaveien; terrazzo. Nu, eeuwen later, is terrazzo populairder dan ooit. Ook in de keuken!

 

terrazzo.png

3. Hout

Hout is een echt natuurproduct. Het heeft een warme uitstraling en dat maakt hout heel aaibaar, knus en gezellig. Door zijn warme tint kleurt hout mooi mee en komt het zowel in een stoer als landelijk interieur mooi op zijn plaats. Hout geeft een keuken vaak net dat beetje warmte om de ruimte fijn te laten zijn om in te vertoeven. En met hout geldt; als jij het met liefde verzorgd, geeft hout je dat ook echt terug!   

 

hout.png

4. Beton

Beton is met recht het stoerste materiaal. En voor al die lucky bastards met twee rechterhanden is beton absoluut de goedkoopste keuze als je een DIY-project aandurft. Heb je twee linkerhanden? Ook geen probleem, er zijn ook tal van betonlooks verkrijgbaar. Beton mag een stootje hebben. Stukje eraf?! Niet erg! Want het maakt het blad juist nog stoerder. Dé trend in betonland is de taupe kleur. Het stoere van beton en toch het warme van de kleur. Ideaal! 

 

beton.png

5. Graniet & natuursteen

Graniet & natuursteen zijn een echte gouwe ouwe! Graniet is de bekendste een natuursteen en dat maakt dat werkelijk elk blad uniek is. Eigenlijk in vrijwel alle materiaalsoorten te verkrijgen. En met graniet & natuursteen kun je eigenlijk niet fout zitten. Een trend die we zien is de gezoete versie ofwel, de matte uitstraling. Door de vele verschillende kleurenmogelijkheden van natuursteen is er altijd wel iets dat past in jouw ontwerp. Hadden we al gezegd; met graniet zit je altijd goed?!        

 

graniet.png

6. Glas

Een glazen werkblad bestaat uit thermisch gehard glas. Door verhitting tot maar liefst 650°C en weer wordt afgekoeld, wordt het glas heel sterk. Door vervolgens een behandeling, krijgt het een matte uitstraling alsof er een dun ijslaagje op het aanrecht ligt. Een werkblad van glas is veel gekozen in maatwerk keukens. Heb jij wensen voor een uniek ontwerp van jouw keuken? Dan is glas een fijne keuze.

 

glas.png

7. RVS

Rvs is een heel stoer materiaal. Vooral bekend uit de professionele restaurantkeukens vanwege zijn zeer hoge hygiënische standaard. Qua kleurenpalet zit je gebonden aan de bekende matte grijstint, daardoor zie je rvs ook veel in de minimalistische keuken. Ook ideaal in combinatie met maatwerk, omdat het een gegoten materiaal is. En wat het dan echt tof maakt, is dat de spoelbak meegegoten kan worden, waardoor het allemaal uit een stuk bestaat en je geen storende naadjes ziet!

 

rvs.png