Social media

Social media. Een containerbegrip voor diverse kanalen waarmee op een interactieve manier 1-op-1-contact kan worden gelegd met een doelgroep. Een containerbegrip omdat de verschillende kanalen op verschillende manieren ingezet moeten worden naar verschillende doelgroepen. Op die manier pakken we dat bij Bouwcenter ook aan.

Item_Perspectief2_Social.png


 Facebook 

Op Facebook heeft Bouwcenter als primaire doelgroep de zzp’er en kleine aannemer bepaald. De posts die gepubliceerd worden, hebben betrekking op acties, evenementen, services, noviteiten en ‘how-to’s’. De content ontwikkelen wij zelf of juist in samenwerking met jullie. Gedurende de looptijd van de folder zullen wij ook acties communiceren via Facebook. Deze zullen in een animatie, carrousel of anderzijds naar voren komen. De doorlink zal naar meer acties in de folder of de productpagina op bouwcenter.nl verwijzen.


 LinkedIn

LinkedIn is een zakelijk, social netwerk. Voor Bouwcenter een kanaal om de doelgroep van grotere aannemerij, leveranciers, woningbouw en architecten te bereiken. De content die hier gedeeld wordt, zal niet gericht zijn op acties, maar meer een corporate gehalte hebben. Samenwerkingen, referentieprojecten, introductie van nieuwe concepten, services, et cetera, zullen hier naar voren komen. Ook worden hier de uitgaven van de folder, Cirkel, Woonkrant en Tuincatalogus gepromoot.


 Instagram & Pinterest

Voor dagelijkse inspiratie zet je Instagram en Pinterest in. Bouwcenter zet de kanalen ook in om het private label ‘Sensum’ een gezicht te geven, maar sinds 2021 ook met een Instagram van Bouwcenter zelf voor inspiratie. Met name vrouwen zijn de doelgroep, omdat zij uitein- delijk vaak de grootste beïnvloeders zijn van de keuze voor een keuken, badkamer of (tegel)vloer.

Terug naar de homepage voor leveranciers

Marketingplan aanleveren

Lever je plan voor het komende jaar in bij Bouwcenter Marketing.

Aanleveren

Thema's & tijdschema

Bekijk hier de thema's en het tijdschema van 2022.

Lees het hier

Aanleverspecificaties

Wat moet je precies per onderwerp aanleveren? Om het voor iedereen makkelijk te maken, hebben we even alles op een rijtje gezet. Lees het hier!

AANLEVERSPECIFICATIES