Buitendeur: kou buiten en warmte binnen

Ken je dat? Dat je een ijzige tocht langs je enkels voelt glijden als de tussendeur wordt geopend? Grote kans dat jouw voordeur niet goed isoleert. Een goed geïsoleerde deur is het halve werk. Naast het buitenhouden van straatlawaai, zorgt het er ook nog eens voor dat je warmte in huis blijft. Twee vliegen in een klap. En dat scheelt weer energiekosten. Wij vertellen je graag welke thermische isolatiewaarden kunststof, aluminium en hout hebben, zodat je een goede keus maakt bij het uitzoeken van de juiste voordeur.

De isolatiewaarden

Isolatiewaarden worden in diverse termen beschreven, zoals de R-, de U- of de K-waarde. De U-waarde geeft de isolatiewaarde aan van een bepaald constructiedeel, zoals voordeur of kozijn. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat per vierkante meter en tijdseenheid bij een temperatuurverschil van 1 graden Celsius tussen binnen- en buitenklimaat. De U-waarde wordt uitgedrukt in W/m²k. En hoewel het misschien ingewikkeld klinkt, valt dat best mee. De stelregel is: hoe lager het cijfer, hoe minder er sprake is van warmteverlies en hoe beter de deur isoleert. Met andere woorden: als je op zoek gaat naar een buitendeur met hoge isolatiewaarden, kies dan altijd een deur met een lage U-waarde.

Hoe lager de U-waarde, hoe hoger de isolatiewaarde

Isolatiewaarden van houten buitendeur

Hout is van nature isolerend. Ben je op zoek naar een goed isolerende deur, kies dan vooral voor een houten exemplaar. Voor buitendeuren is de Uw tot 1.20 W/m²K. Voor kozijnen is dat Uw 0.77 W/m²K. Zo reduceer je koudebruggen tot praktisch nul. Altijd genieten van een comfortabel binnenklimaat dus, zowel in de winter als in de zomer.

Isolatiewaarden van kunststof buitendeur

Kies je voor een kunststof deur, dan behaal je een isolatiewaarde van (Uw) tot 1.26 W/m²K. Voor kozijnen is dit 0.98 W/m²K. Kunststof deuren zijn voorzien van verschillende kamers en dichtingen om de warmte te behouden.

Isolatiewaarden van aluminium buitendeur

Aluminium buitendeuren hebben een isolatiewaarde tot 1.25 W/m²K. Kozijnen hebben een isolatiewaarde tot 0.85 W/m²K. Het profiel met aluminium aan de buitenzijde en kunststof aan de binnenzijde heeft een isolatiewaarde tot Uw 0.98 W/m²K. Voorzien van verschillende kamers en dichtingen om isolatie te optimaliseren. 

Buitendeuren bij Bouwcenter Nieuwegein

Ben jij op zoek naar een buitendeur? Een die past bij jou interieur en die goed isoleert, zodat je altijd geniet van een prettig binnenklimaat? Dan ben je bij Bouwcenter Nieuwegein aan het juiste adres! Wij verkopen buitendeuren in verschillende stijlen, afwerkingen en materialen. Of je nu gaat voor een robuuste houten buitendeur of een moderne aluminium buitendeur, in onze showroom vind je alles wat je zoekt. Tevens adviseren wij jou graag bij het reduceren van tocht en het optimaliseren van isolatiewaarden, bijvoorbeeld door het plaatsen van een tochtstrip. Wij hebben alles in huis: van buitendeuren tot bouwmaterialen, om je lang te laten genieten van jouw nieuwe aanwinst.