Uv-veilig bouwen met Bouwcenter

Als het net zo’n zonnige zomer wordt als vorig jaar, dan is het belangrijk om jezelf goed te beschermen tijdens je klus. Het is algemeen bekend dat langdurige blootstelling aan zonlicht schadelijk is. Verbranden is daarbij het meest voorkomende gevolg, en meestal blijft het hierbij. Het kan voorkomen dat het hier niet bij blijft, helemaal wanneer je jezelf niet insmeerd. Mensen die veel buiten werken, met name in de bouw, hebben 4 - 5 keer meer kans op huidkanker. 

Bescherm jezelf! 

Zorg daarom dat je goed beschermd bent tegen de Uv-straling van de zon! Allereerst natuurlijk met beschermende kleding, maar het is goed te begrijpen dat je met hitte zo min mogelijk lange kleding draagt. Jezelf goed insmeren met zonnebrand is daarom belangrijk! Daarnaast kunnen de volgende tips helpen bij Uv-veilig bouwen:

  • Als het kan: verplaats zo veel mogelijk werkzaamheden naar een plek in de schaduw.
  • Plan ander werk in tussen 12:00 - 15:00 uur, dan is de zon in Nederland het heftigst.
  • Smeer elke twee uur opnieuw! Als je veel zweet smeer je dan vaker in.
  • Controleer je huid regelmatig op verdachte plekjes. 
  • Draag een zonnebril met een uv-filter. Uv-straling is ook schadelijk voor de ogen en kan zelfs staar veroorzaken. 
  • Vermijden is nog altijd beter dan genezen.

Bouwcenter helpt

Deze zomer krijg je bij elke 100 euro die je besteedt bij Bouwcenter een gratis tube zonnebrand die je makkelijk met een haakje vastmaakt aan je kleding. Zo heb je altijd zonnebrand bij de hand. Optimaal beschermt werken, erg belangrijk. Bouwcenter, wij weten hoe 't werkt!